У Національному музеї літератури України покажуть фільм «Щедрик»
У Національному музеї літератури України покажуть фільм «Щедрик»

У Національному музеї літератури України покажуть фільм «Щедрик»

До Дня української писемності та мови у вівторок, 22 жовтня, о 14:00 в Національному музеї літератури України відбудеться показ фільму "Щедрик".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Кінопоказ відбудеться у рамках програми Культурно-просвітницької платформи до Дня української писемності та мови "Українська — мова вільних".

Після перегляду на глядачів чекатиме зустріч та обговорення стрічки з режисеркою Олесею Моргунець-Ісаєнко.

"Щедрик" - це історична драма про долі трьох родин - української, єврейської та польської, які переживають жахи окупації та репресії під час Другої світової війни. Об’єднані спільним дахом, ці родини намагаються протистояти і Третьому Рейху, і каральному режиму СРСР.

Фільм розповідає про життя української родини, яка прихистила дітей жертв загарбників, оберігаючи їх як своїх рідних. Маленька Ярослава, яка зростає в атмосфері надії та любові, мріє примирити світ завдяки українській колядці "Щедрик", що стає символом незламності і світла у темні часи.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня у Римі відбулися презентація та показ “Щедрика”, організовані посольствами Польщі та України при Святому Престолі та Мальтійському Ордені.

Теги по теме
фильм
Источник материала
loader
loader