Це рай для диявола: як виглядає одне з найнебезпечніших та найбрудніших міст світу
Це рай для диявола: як виглядає одне з найнебезпечніших та найбрудніших міст світу

Це рай для диявола: як виглядає одне з найнебезпечніших та найбрудніших міст світу

Також Ла-Рінконада вважається одним із найнебезпечніших місць планети – там не діють жодні закони. Про це повідомляє Express.

Що відомо про Ла-Рінконаду

Місто розташоване на замерзлому льодовику, що надає йому клімату альпійської тундри з температурами від -2 до -3 градусів цілий рік. Іноді там температура опускається до -12

Це місце називають "Раєм диявола". Спершу там був невеликий табір старателів, які працювали на золотому руднику. Але згодом поселення розрослось через зростання ціни на золото. Наразі там проживають близько 50 тисяч людей.

Тревел-блогер Yes Theory побував у Ла-Ріконаді й сказав, що це "найжахливіше місце", в якому він коли-небудь бував. Мандрівник почувався там некомфортно, тому що перехожі кидали на нього та гіда косі погляди. При цьому він неодноразово ставав свідком бійок. Однак вони там звична справа.

Насправді у Ла-Ріконаді панує атмосфера Дикого Заходу та Золотої лихоманки. Шахтарів розстрілюють у тунелях, а молодих жінок продають у борделі.

Ла-Ріконада
Жінки шукають золото / Pexels

Коли поліція або інші представники влади приїжджають у місто, щоб спробувати навести лад, шахтарі погрожують їм динамітом.

Окрім того, що там небезпечно, там ще й дуже брудно. У місті відсутній водопровід – на 50 000 людей припадає всього три душових кабіни. Також там немає системи каналізації.

На додачу, місто забруднене ртуттю через гірничодобувну діяльність. А видобуток корисних копалин забруднює прісну воду на горі, яка переносить важкі метали в озеро Тітакака – найбільше озеро в Південній Америці.

Також мальовничі пейзажі всіяні горами пластику та іншим мотлохом.

Блогер Yes Theory відвідав Ла-Ріконаду: дивіться відео

Источник материала
loader
loader