Стало відомо, чому в світі зменшилась кількість молока
Стало відомо, чому в світі зменшилась кількість молока

Стало відомо, чому в світі зменшилась кількість молока

Згідно прогнозу Rural Bank, очікується, що світовий попит і пропозиція на молочні продукти будуть знаходитися в хиткій рівновазі в короткостроковій перспективі. Вірогідно, що світове виробництво молока залишиться на тому ж рівні що й торік або дещо знизиться, зокрема в Європі. Про це повідомляє Асоціація виробників молока, пише agronews.ua.

Ключові європейські виробники молока-сировини Німеччина та Франція борються з несприятливими погодними умовами. В ЄС на виробників молока тиснуть високі виробничі витрати та екологічні норми. Продуктивність корів продовжує потрохи зростати, але цього недостатньо щоби компенсувати зменшення поголів’я.

За оцінками Rural Bank, в США поголів’я корів стабілізується, що посприяє стабілізації виробництва молока-сировини, але малоймовірно, що цього буде достатньо для його збільшення. У Новій Зеландії в липні були рекордні обсяги надою, які були на 9,2% більше, ніж минулого року. Очікується, що в найближчі місяці виробництво молока зросте на 1-2% у річному обчисленні. Тому ймовірно, що світова пропозиція молока залишатиметься відносно стабільною, з незначними підйомами або спадами в різних регіонах.

Глобальний попит і ціни на біржові товари нестабільні. Індекс світової торгівлі молочними продуктами (GDT) зріс на 31% у річному обчисленні. Але поточний рівень лише на 2,5% вище середнього. Ціни на сир Чеддер, знежирене та сухе незбиране молоко знаходяться на середньому рівні за останні п’ять років, що відображає обмежений світовий попит. Оскільки в Китаї попит на молочні продукти залишається здебільшого в’ялим, то поточних рівнів світового виробництва молока достатньо, щоби покрити попит на експортних ринках.

Однак, низькі ціни на китайське молоко призводять до того, що місцеві молочарі вимушені скорочувати поголів’я корів та виробництво сировини. Китай також оголосив про проведення антисубсидійного розслідування щодо імпорту молочних продуктів з ЄС.

Це може призвести до збільшення Китаєм імпорту молочних продуктів з інших країн-експортерів, таких як Нова Зеландія, Австралія або Велика Британія. Однак, в Rural Bank не очікують, що така переорієнтація торгівельних потоків призведе до значного зростання імпорту біржових товарів в Китай.

 



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader