У Туреччині викрили злочинне угруповання лікарів, що вбивало немовлят
У Туреччині викрили злочинне угруповання лікарів, що вбивало немовлят

У Туреччині викрили злочинне угруповання лікарів, що вбивало немовлят

У Стамбулі розгорівся масштабний скандал, пов’язаний із діяльністю злочинного угруповання лікарів, яке займалося незаконними медичними маніпуляціями з новонародженими. За повідомленням турецької газети Hürriyet, лікарі направляли новонароджених до приватних клінік замість державних медичних закладів, щоб отримувати незаконні прибутки. Ця схема призвела до трагедії: через недбалість медперсоналу загинуло щонайменше 21 дитина.

Головною фігурою злочинної групи став педіатр Фірат Сари, який працював у лікарні району Есен’юрт. Слідство встановило, що дітей переведено до приватних клінік, де вони знаходилися довше необхідного, а лікування було значно дорожчим. Проте медична допомога не надавалася доти, поки батьки не погоджувалися сплачувати величезні суми.

Невиправдана жорстокість і недбалість

У деяких випадках догляд за немовлятами здійснювали медсестри, які видавали себе за лікарів, що призвело до фатальних наслідків. Діти заражалися інфекціями через відсутність кваліфікованих фахівців у неонатальних відділеннях.

Також злочинну групу звинувачують у підробці документів і продажу ліків, призначених для лікарень. Прокуратура вимагає для головного фігуранта до 589 років ув’язнення, а іншим учасникам загрожує від 10 до 437 років ув’язнення.

Реакція влади

Міністр охорони здоров’я Туреччини Кемаль Мемішоглу повідомив, що закрито 10 приватних клінік, причетних до злочинної діяльності, і запроваджуються системні реформи для посилення контролю над приватними медичними закладами. Зокрема, будуть створені спеціальні комісії з участю профільних лікарів та науковців для постійного моніторингу та перевірок медичних центрів.

Теги по теме
Турция
Источник материала
loader