Правоохоронці затримали три групи підпалювачів, які діяли на Одещині, Дніпропетровщині та Черкащині - СБУ
Правоохоронці затримали три групи підпалювачів, які діяли на Одещині, Дніпропетровщині та Черкащині - СБУ

Правоохоронці затримали три групи підпалювачів, які діяли на Одещині, Дніпропетровщині та Черкащині - СБУ

Служба безпеки та Національна поліція затримали 7 поплічників російських спецслужб, які палили військові авто та об’єкти Укрзалізниці в Одесі, у Дніпропетровській та Черкаській областях.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, передає Укрінформ

Для виконання ворожих завдань фігуранти використовували легкозаймисті суміші, а загоряння фіксували на відео, якими потім «звітували». У такий спосіб фігуранти сподівалися одержати «легкі» гроші від своїх російських кураторів. Однак замість обіцяних коштів підпалювачі отримали підозру від українських правоохоронців, повідомили в СБУ.

Правоохоронці затримали три групи підпалювачів, які діяли на Одещині, Дніпропетровщині та Черкащині - СБУ - Фото 1

Так, на Дніпропетровщині викрито двох 16-річних жителів Нікопольського району, які підпалили авто ЗСУ та релейну шафу поблизу важливої гілки залізничного сполучення. Перед підпалами фігуранти виконували «перевіркові» завдання російського куратора, зокрема малювали «Z-графіті» на стінах будівель.

Правоохоронці затримали три групи підпалювачів, які діяли на Одещині, Дніпропетровщині та Черкащині - СБУ - Фото 2

На Черкащині затримано двох жителів Умані віком 16 і 21 року, які протягом доби спалили мультівен та позашляховик ЗСУ, що проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на фронті.

Правоохоронці затримали три групи підпалювачів, які діяли на Одещині, Дніпропетровщині та Черкащині - СБУ - Фото 3

На Одещині затримано ще трьох молодиків, які підпалили вісім релейних шаф на залізничних лініях.

У такий спосіб росіяни сподівалися порушити логістику Сил оборони у напрямку південного фронту.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану); ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб); ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу).

Фігурантам загрожує від 8 років тюрми до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці затримали ще п’ятьох зловмисників, котрі вчиняли підпали на замовлення російських спецслужб, видаючи це за нібито роботу «антиукраїнського підпілля».

Теги по теме
СБУ
Источник материала
loader
loader