На Донеччині засіяли озимину вже на 33% запланованих площ - ОВА
На Донеччині засіяли озимину вже на 33% запланованих площ - ОВА

На Донеччині засіяли озимину вже на 33% запланованих площ - ОВА

На Донеччині триває сівба озимих зернових та озимого ріпаку, вже засіяно 22,47 тис. га, або 32,8% від запланованих площ.

Про це Укрінформу повідомили у департаменті агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОВА.

«Станом на 21 жовтня на території Донецької області, яка наразі контролюється українською владою, озиму пшеницю вже посіяли на 22,14 тис. га (35,1% від запланованих площ), озимий ячмінь в області посіяли на 0,125 тис. га (6,3% від запланованих площ), а озиме жито ще не сіяли. Взагалі озимих зернових та озимого ріпаку засіяно 22,47 тис. га (32,8% від запланованих площ)», - сказали у департаменті ОВА.

Зазначається, що на Донеччиніцієї осені заплановано посіяти озимі культури на зерно та озимий ріпак на площі 68,54 тис. га. З них озимих зернових культур - на площі 65,2 тис. га та озимого ріпаку - на площі 3,34 тис. га.

«Плануємо наші поля засіяти озимою пшеницею на площі 63 тис. га, озимим житом – на 0,2 тис. га, озимим ячменем – на 2 тис. га», - конкретизували в ОВА.

У департаменті додали, що озимого ріпаку на зерно на сьогодні засіяно на 0,208 тис. га, що становить 6,2% від прогнозу.

Фахівці підкреслили, що у громадах Донеччини, які наближені до лінії фронту, аграрії вирішили не засівати цієї осені озимі культури через важку військову ситуацію в регіоні.

«Наші сільгосппрацівники мають намір чекати вже весняної посівної. І навесні вони будуть дивитися на ситуацію - якщо ситуація на фронті зміниться і з'явиться можливість, то засіють поля ярими культурами», - пояснили в ОВА.

Як повідомлялося, у 2021 році на Донеччині засівали 1,41 млн га земель. У рік повномасштабного вторгнення площі посівів скоротилися до 406 тис. га, у 2023 році - до 364 тис. га. Станом на зараз ворог окупував близько 60% території області. Фронт активізувався, особливо на Покровському напрямку.

Фото з сайту agro-business.com.ua

Источник материала
loader
loader