Львівські десантники показали, як працюють із роботом TERMIT
Львівські десантники показали, як працюють із роботом TERMIT

Львівські десантники показали, як працюють із роботом TERMIT

Військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади показали у дії можливості вітчизняної роботизованої платформи TERMIT.

Відповідне відео розміщене на сторінці бригади у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Будучи універсальною платформою, робот здатен проводити евакуацію пораненого, перевозити різні вантажі та нести на собі модулі озброєння, щоб уражати противника», - йдеться в повідомленні.

Відео: Відділення комунікацій 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗСУ

TERMIT є однією з розробок учасників кластеру Brave1. Платформа виконана на гусеничному шасі, має вантажопідйомність у 300 кілограмів і запас ходу в 20 км. Вона здатна розвивати швидкість до 10 км/год. 

Залежно від комплектації дрон може виконувати різноманітні завдання: логістичні, евакуаційні, мінувальні та ударні. Наприклад, розробникам вдалося успішно інтегрувати платформу з гранатометною туреллю «Буря», що дозволяє військовим вести вогонь з гранатомета Mk-19 на відстані, не наражаючи себе на небезпеку.

Наразі на лінії бойового зіткнення вже діють понад 60 цих платформ. За словами розробників, вони сьогодні працюють над тим, щоб створити ще варіант платформи-амфібії, яка могла би долати водні перешкоди.

Як повідомлялося, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій показали роботу машини механізованого розмінування на сільськогосподарських угіддях у Харківській області.

Источник материала
loader
loader