Ламінат: поради щодо вибору і догляду
Ламінат: поради щодо вибору і догляду

Ламінат: поради щодо вибору і догляду

Ламінат на підлогу сьогодні став головним конкурентом паркету і паркетної дошки. Останнім часом завдяки новітнім технологіям у сфері будівельних матеріалів багато хто віддає перевагу саме йому. Чому? Бо, насамперед, таке покриття має високий рівень міцності і зносостійкості. Розберемося детальніше.

Факти на користь ламінату

Ламінат https://profloor.com.ua/laminat наразі є одним з найпопулярніших і найдоступніших покриттів для підлоги. Він має сукупну оцінку, класифікацію щодо придатності при певному навантаженні і за різних умов експлуатації. Перша цифра в маркуванні класу означає призначення приміщення, що визначає тест на стертість, друга – рівень навантаження від 1 до 4. Найзатребуваніші класи – з маркуванням 32 і 33.

З-поміж інших фактів, що говорять на користь ламінату, варто зазначити, що:

  1. Панелі ламінату складаються з кількох шарів, серед яких верхній – звичайна ламінована плівка, яка і відповідає за естетику покриття. Вона може бути різною за структурою, малюнком, відтінками та імітувати практично будь-який матеріал – камінь, дерево, мармур, плитку тощо.
  2. Весь ламінат обов’язково перевіряють на ударостійкість за спеціальним тестом. Таким чином визначають основні технічні характеристики покриття. Цікаво, що для тестування використовується залізна куля вагою 1 кг, яка падає в одну точку з висоти приблизно 1 метра.
  3. Фахівці попереджають, що ламінат краще укладати на площі не більше 60 кв. м. Попри високу конструктивну стійкість замків на стику панелей більша площа може спровокувати завелике навантаження, що в свою чергу призведе до деформації.

Крім того, ламінат антистатичний і може використовуватися як тепла підлога. Це важливо, тому, купуючи ламінат, ціна на який залежить від багатьох факторів, варто враховувати і цей аспект.

Як доглядати за ламінатом

Високий клас ламінату забезпечує його тривалу експлуатацію, а правильне професійне укладання – довговічність покриття. Така підлога виготовляється з екологічно чистих матеріалів, тому безпечна для здоров’я, зокрема дітей. За умови належного догляду (достатньо протирання вологою ганчіркою) ламінат не накопичує мікробів і бруду, не викликає алергії.

Однак покупці зазвичай ставлять запитання щодо мінусів такого покриття. Відверто – їх фактично немає, якщо ламінат купити у перевіреного і надійного постачальника та замовити монтаж підлоги фахівцем. Тоді вона не буде скрипіти і просідати, а також не «боятиметься» води через просте потрапляння вологи у стики панелей. Тож, гарне вирішення проблеми – звернутися до майстрів-професіоналів, а ще краще – купити правильний, тобто якісний ламінат.

Чому варто звернутися до PROFloor

Інтернет-магазин PROFloor має широку партнерську мережу виробників якісного ламінату, серед яких відомі бренди з Австрії, Бельгії, Німеччини, Польщі, Туреччини. Пропозиції у магазині дуже різноманітні, здатні задовольнити будь-який смак і бюджет. Ціна на ламінат залежить від його товщини, класу та водо- і вологостійкості.

У нашому каталозі на сайті PROFloor ви знайдете характеристику вподобаного покриття, а ще познайомитесь з акційними пропозиціями, які допоможуть вам зекономити кошти і купити ламінат зі знижкою до 33%. Тож, годі шукати – час купувати.

Источник материала
loader
loader