Анонс нового Apple iPad mini було зроблено з акцентом на штучний інтелект
Анонс нового Apple iPad mini було зроблено з акцентом на штучний інтелект

Анонс нового Apple iPad mini було зроблено з акцентом на штучний інтелект

Apple представила оновлення для iPad mini, сфокусувавши свою увагу на функціях штучного інтелекту. Новий планшет отримав 8 Гбайт оперативної пам’яті та процесор A17 Pro, що має забезпечити необхідну потужність для підтримки Apple Intelligence. Однак спочатку функціональність платформи буде дещо обмежена.

Як повідомляє Марк Гурман (Mark Gurman) з Bloomberg, платформа Apple Intelligence стане доступна лише через п’ять днів після того, як iPad mini надійде у продаж 23 жовтня. Покупцям доведеться встановити оновлення самостійно, що може не всім сподобатися, але з огляду на те, наскільки легко зараз встановлюються оновлення операційних систем Apple, це навряд чи стане серйозною проблемою.

Головна складність, на думку Гурмана, полягає в тому, що на старті не всі функції штучного інтелекту працюватимуть. У маркетингових матеріалах Apple виділяє чотири ключові позиції, але три з них будуть доступні не раніше грудня, а деякі лише в березні. На початку користувачам буде доступне лише створення зведень повідомлень, що хоч і корисно, але в порівнянні з пропозиціями конкурентів, таких як Google, OpenAI та Meta, може не вразити.

Дослідження всередині самої Apple показують, що її ШІ-технології поки що відстають від лідерів ринку. За даними джерел, ChatGPT від OpenAI на 25% точніше, ніж Siri, і здатний видавати на 30% більше відповідей. Деякі співробітники компанії вважають, що їхні поточні технології генеративного ШІ відстають від конкурентів на два роки — принаймні зараз.

З усім тим, у «Apple є всі шанси надолужити втрачене завдяки її репутації, ресурсам та досвіду виходу на лідируючі позиції, навіть якщо вона починає з відставання», — зазначає Гурман. При цьому сильною стороною Apple залишається її здатність впроваджувати нові функції у величезну базу пристроїв. Наприклад, нові iPad mini вже оснащені необхідною технологією для роботи з Apple Intelligence. Найближчим часом це можна буде побачити на нових Mac з процесорами M4. А до 2026 практично всі пристрої Apple будуть підтримувати цю платформу, включаючи iPhone SE і базові моделі iPad.

Незважаючи на це, Apple поки не показала серйозних проривів у галузі штучного інтелекту, і на сьогодні ця опція не є ключовим аргументом на користь покупки нових пристроїв компанії. Основний акцент у просуванні останніх iPhone зроблено на поліпшеннях камери, і, ймовірно, стане головним фактором, що визначає успіх продажів цього року. Одночасно інвестори залишаються впевненими в потенціалі компанії, що виражається в рекордній ринковій вартості Apple у $3,6 трлн, частково зумовленій ажіотажем навколо ШІ.

Источник материала
loader
loader