Так робити не можна: 5 головних помилок у зберіганні яєць
Так робити не можна: 5 головних помилок у зберіганні яєць

Так робити не можна: 5 головних помилок у зберіганні яєць

Яйця – це надзвичайно популярний продукт, і їх можна знайти майже у кожному холодильнику. Втім, про їхнє правильне зберігання знає не так багато людей, пише Real Simple.

Не охолоджуєте яйця відразу ж

Якщо ви не кладете яйця у холодильник відразу ж після покупки – це велика помилка. Коливання температури мають вирішальне значення для безпеки, особливо коли мовиться про такий продукт, як яйця. У них можуть міститися бактерії сальмонели, а це означає, що продукт потрібно якомога швидше охолодити, аби уникнути їхнього розвитку.

У вашому холодильнику немає правильної температури

Для того, щоб яйця швидко охолодилися, потрібно слідкувати за тим, аби в ньому була встановлена правильна температура. Зважайте на те, що це має бути 4 градуси за Цельсієм чи нижче. У літній час потрібно дещо підвищити встановлену температуру.

Ви миєте яйця

Так, чимало людей миють яйця, думаючи, що це їх очищує, хоча насправді ви досягаєте протилежного ефекту, і миття яєць може підвищити ризик зараження.

Точніше, коли яйце миють, вода може всмоктуватися всередину через пори в шкаралупі. За чистоту переживати не варто: яйце всередині вже має захисну оболонку.

Яйця
Яйця не потрібно мити / Фото Pexels

Ви не охолоджуєте зварені яйця

Наступного разу, коли ви будете варити яйця, не забудьте потім опустити їх у холодну воду. Коли яєчна шкаралупа вариться, захисне покриття змивається, і це робить пори оголеними та залишає яйця вразливими до бактерій та забруднень.

Ви використовуєте розбиті яйця

Якщо ви помітили у лотку з яйцями одне з тріщиною, може виникнути спокуса використати його першим, аби не витрачати продукт даремно. Втім, це також помилка. Використовувати яйця можна тільки у випадку, якщо ви випадково розбили їх нещодавно і знаєте, як утворилася тріщина.

Источник материала
loader