Сухопутні війська попередили медіа та блогерів: за поширення фейків про мобілізацію відкриватимуть кримінальні справи
Сухопутні війська попередили медіа та блогерів: за поширення фейків про мобілізацію відкриватимуть кримінальні справи

Сухопутні війська попередили медіа та блогерів: за поширення фейків про мобілізацію відкриватимуть кримінальні справи

Командування Сухопутних військ Збройних Сил України закликало медіа та блогерів уникати дезінформації про мобілізацію, наголошуючи на можливості відкриття кримінальних справ за фейки, що можуть дестабілізувати ситуацію в країні.

Командування Сухопутних військ Збройних Сил України звернулося до медіа та інтернет-блогерів із закликом уникати поширення неперевіреної інформації щодо мобілізації, що може спричинити дестабілізацію ситуації всередині країни.

Своє звернення Командування Сухопутних військ ЗСУ опублікувало у фейсбуці.

Зазначається, що відповідно до Закону України та Постанови Кабінету Міністрів від 16 травня 2024 року, були внесені зміни в порядок призову громадян на військову службу під час мобілізації.

У командуванні підкреслили, що попри проведення інформаційної кампанії, фіксуються спроби маніпуляції даними та розповсюдження недостовірної інформації. Такі дії спрямовані на підрив довіри до державних інституцій та можуть сприяти зриву мобілізації.

Законом України передбачено відповідальність за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил. Будь-які спекуляції в інформаційному просторі, включно з неправдивими звинуваченнями проти територіальних центрів комплектування, будуть розслідуватися правоохоронними органами.

Командування закликає медіа та блогерів використовувати лише офіційні джерела інформації для збереження єдності та перемоги України.

Фото: Сухопутні війська ЗС України/Facebook.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader