Суборенда державних угідь: за тиждень провели ще 13 аукціонів за проєктом «Земельний банк»
Суборенда державних угідь: за тиждень провели ще 13 аукціонів за проєктом «Земельний банк»

Суборенда державних угідь: за тиждень провели ще 13 аукціонів за проєктом «Земельний банк»

Цього тижня за проєктом «Земельний банк» було проведено 13 аукціонів на суборенду державних земельних ділянок на суму 25,8 млн грн без ПДВ.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«Загальні результати семи аукціонів із суборенди державних земель сільськогосподарського призначення у Волинській, Львівській та Черкаській областях 21,3 млн грн. Зі стартової ціни у 2,7 млн грн вартість зросла у 7,6 раза», - зазначив Коваль.

Що ж до наступних шести аукціонів, то на них надійшло 47 пропозицій від фермерських господарств та аграрних підприємств. Початкова сумарна вартість земельних ділянок у 489 тис. грн зросла до 4,5 млн грн – тобто у 9,3 раза.

Найбільші та найдорожчі лоти - земельні ділянки на Черкащині площею 191 га та у Волинській області площею 84,3 га.

За словами міністра, в першому випадку за лот змагався 21 учасник, що підвищило початкову ставку у 10 разів - до 9 млн грн. Ціна оренди 1 га ділянки досягла 47 тис. грн. У другому випадку було 10 учасників; стартова ціна у 163 тис. грн зросла у 12 разів - до 1,9 млн грн.

Ознайомитись із пропозиціями та взяти участь в торгах можна за посиланням.

Як повідомлялось, торги із суборенди державних земель за проєктом "Земельний банк" стартували на початку жовтня цього року. До кінця року заплановано провести близько 1900 аукціонів щодо понад 100 тис. га земель у 20 областях країни.

Очікується, що державний бюджет вже цьогоріч отримає близько 1 млрд грн додаткових надходжень завдяки проєкту "Земельний банк".

Фото: agropolit.com

Теги по теме
Земля
Источник материала
loader