Розвідка вирахувала інженера з КНДР, який допомагає обстрілювати Україну
Розвідка вирахувала інженера з КНДР, який допомагає обстрілювати Україну

Розвідка вирахувала інженера з КНДР, який допомагає обстрілювати Україну

Національна розвідувальна служба Південної Кореї підтвердила, що солдат, який стояв поруч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у серпні минулого року, наразі бере активну участь у бойових діях на фронті в Україні на боці Росії.

Це було встановлено за допомогою технології розпізнавання облич на основі штучного інтелекту, пише Maeil Business Newspaper.

18 жовтня Національна розвідувальна служба повідомила: "Завдяки співпраці з українськими розвідувальними агентствами ми нещодавно отримали фотографії підозрюваних північнокорейських солдатів, які, як вважається, діють на фронті в Україні на боці російських сил".

Північнокорейський солдат, ідентифікований розвідкою, нещодавно був помічений на фотографії з російським військовослужбовцем на місці запуску ракети KN-23 (північнокорейська версія ракети "Іскандер") поблизу Донецької області.

FDDzbAHnWkYYxJGPmKzLs8Dv0kbdDFH98yrYR9pt.jpg (88 KB)

Солдат був одягнений у російську військову форму, але розвідка заявила, що після застосування власної технології розпізнавання облич на основі ШІ, його було ідентифіковано як північнокорейського інженера-ракетника, який супроводжував Кіма під час відвідування північнокорейського заводу з виробництва тактичних ракет у серпні минулого року.

Національна розвідувальна служба додала: "Схожість характеристик при розпізнаванні облич за допомогою ШІ показала понад 80%, що фактично означає, що це та сама особа".

Розвідка також проаналізувала: "Північнокорейські інженери-ракетники, направлені на фронт в Україні, підтримують запуск ракет північнокорейського виробництва, і таким чином, очевидно, намагаються виявити технічні проблеми та отримати додаткові технології".

Источник материала
loader
loader