Міноборони допустило до використання імітаційний комплект для навчання бійців
Міноборони допустило до використання імітаційний комплект для навчання бійців

Міноборони допустило до використання імітаційний комплект для навчання бійців

Міністерство оборони допустило до використання імітаційний індивідуальний комплект, призначений для підготовки військових в умовах, максимально наближених до бойових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Оборонне відомство кодифікувало та допустило до використання у військах імітаційний індивідуальний комплект бійця Kit 3.0. Він виготовлений одним із вітчизняних підприємств для практичної підготовки воїнів в умовах, максимально наближених до реального бою», - йдеться у повідомленні.

Комплект складається з лазерного випромінювача, який закріплюється на стрілецькій зброїта амуніції, що фіксує ураження, та «стрес-белту» (браслета). Випромінювач на особистій зброї імітує ведення вогню, посилаючи лазерні імпульси, які фіксуються датчиками на шоломі чи жилеті умовного противника.

Браслет надівається на руку для тактильного відчуття влучань. При ураженні боєць відчуває електричний імпульс «стрес-белту», а його амуніція підсвічується червоним світлом.

Зазначається, що використання таких комплектів під час тактичних тренувань дозволяє інструкторам визначати ефективність кожного з учасників за багатьма параметрами: влучність, вправність переміщення тощо. На підставі цього, пояснюють у Міноборони, можна провести аналіз дій і надавати рекомендації для подальшого удосконалення практичних навичок.

Як повідомлялося, Міністерство оборони кодифікувало й допустило до постачання мультифункціональний дрон вітчизняного виробництва «Чаклун», збудований за літаковою схемою, який ефективно працює навіть за поганих погодних умов.

Фото: armyinform.com.ua

Теги по теме
Оружие Минобороны
Источник материала
loader
loader