Українські БПЛА атакували завод мікроелектроніки в Брянську
Українські БПЛА атакували завод мікроелектроніки в Брянську

Українські БПЛА атакували завод мікроелектроніки в Брянську

Українські безпілотники завдали потужного удару по російському заводу мікроелектроніки "Кремній-Ел", розташованому в Брянську. Атака сталася 18 жовтня, після чого на підприємстві виникла пожежа, зокрема, загорілася адміністративна будівля. За повідомленнями місцевої влади, в результаті атаки було нібито збито 13 безпілотників​ 

Про пошкодження виробничих потужностей підприємства та постраждалих не повідомляється.

Ця атака підкреслює здатність українських військових дій досягати цілей у глибині російської території, оскільки безпілотники вже довели свою ефективність на відстані до 700 км від українського кордону​.

Підприємство "Кремний-Эл" – це другий за розміром виробник мікроелектроніки у росії. Міністерство оборони росії отримує близько 90 відсотків всієї виготовленої продукції підприємства.

Виготовлена цим підприємством мікроелектроніка використовується у широкій номенклатурі мікросхем, що встановлюється на сучасне російське озброєння. Відомо, що продукція використовувалася у стратегічних російських програмах з розробки радіолокаційних станцій з використанням АФАР (активних фазованих антенних решітках).

Торік українські військові вже атакували цей завод.

Источник материала
loader