У Києві презентували новий епізод документального фільму із циклу «Спротив та єдність»
У Києві презентували новий епізод документального фільму із циклу «Спротив та єдність»

У Києві презентували новий епізод документального фільму із циклу «Спротив та єдність»

Головне управління комунікацій ЗСУ презентувало новий епізод документального фільму “Спротив та єдність. Кінематографісти пояснюють, як не втратити майбутнє” у межах міжнародного кінофестивалю “VIII Київський тиждень критики”.

Про це йдеться у релізі СтратКому ЗСУ, який є у розпорядженні Укрінформу.

У Києві презентували новий епізод документального фільму із циклу «Спротив та єдність» - Фото 1 Презентація нового епізоду документального фільму із циклу «Спротив та єдність» у Києві / Фото: Генштаб ЗСУ

"У фільмі провідні українські кінематографісти Наріман Алієв, Ірма Вітовська, Наталка Ворожбит, Олена Гончарук, Віталій Гордієнко, Антоніо Лукіч і Володимир Яценко поділилися своїм баченням ролі кіно у формуванні національної ідентичності та протидії зовнішній агресії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже четверта стрічка у серії “Спротив та єдність”. Разом із попередніми фільм аналізує російсько-українське протистояння та дає критичний погляд на ворожу пропаганду, спрямовану на заперечення української державності.

“Важливою частиною спротиву України є здатність нашого суспільства розпізнавати та ефективно протистояти ворожим наративам і дезінформації, критично оцінювати інформаційні та культурні продукти агресора”, - прокоментував керівник проєкту, представник Головного управління комунікацій ЗСУ Артемій Катков.

Повідомляється, що після прем’єри стрічки відбулася панельна дискусія за участю військовослужбовців Збройних сил України та героїв фільму.

“Через призму мистецтва можна осмислити та подолати виклики, з якими стикається наша держава. Адже гібридна агресія триває щонайменше десятиліттями і ворог намагається зачепитися в Україні не лише за території, а й за свідомість людей”, - наголосив автор ідеї серії “Спротив та єдність” Олег Шпак.

Епізод фільму вже можна переглянути на YouTube каналі Головного управління комунікацій ЗСУ. До кінця цього року планується випустити п’ять документальних фільмів, кожен з яких через призму думок експертів та критичний огляд дій ворога демонструє, як Росія в різних сферах - від економіки та міжнародних відносини, до культури і спорту - намагається підірвати українську державність.

Як повідомлялося, 1 червня Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України (СтратКом ЗСУ) презентувало документальний фільм“Спротив та єдність. Письменники пояснюють, як не втратити майбутнє”.

Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader