США підозрюють TSMC у співпраці з Huawei
США підозрюють TSMC у співпраці з Huawei

США підозрюють TSMC у співпраці з Huawei

Міністерство торгівлі США почало розслідування, щоб з'ясувати, чи продовжує TSMC працювати з Huawei, незважаючи на санкції.

Міністерство торгівлі США запідозрило TSMC, тайванську компанію, що займається вивченням та виробництвом напівпровідникових виробів у співпраці з Huawei, на яку країна наклала санкції кілька років тому.

Наразі відомство почало розслідування, щоб з'ясувати, чи продовжує TSMC постачати компоненти для потреб Huawei, незважаючи на санкції — у США підозрюють, що Huawei могла отримувати від TSMC компоненти для прискорювачів обчислень та процесори для своїх смартфонів (наприклад, для серії Mate 60).

Крім цього, підозрюється, що процесори HiSilicon від Huawei, можливо, були вироблені не китайською компанією SMIC, як вважалося раніше, а саме тайванською TSMC.

Представники TSMC заявили, що компанія дотримується законів і навіть готова співпрацювати з розслідуванням для підтвердження своєї невинності.

Раніше в США з'явилися побоювання, що санкції проти Huawei негативно позначаться на американських компаніях — представники Каліфорнії заявили, що односторонні санкції проти Huawei негативно впливають на конкурентоспроможність компаній США.

Источник материала
loader