Названо правила безпечного використання Wi-Fi
Названо правила безпечного використання Wi-Fi

Названо правила безпечного використання Wi-Fi

Економія мобільного трафіку і звичка не відключати Wi-Fi при виході з дому — дві причини, через які смартфон стає вразливим для кіберзлочинців, розповів експерт.

Однією з найсерйозніших кіберзагроз, пов’язаних із загальнодоступним Wi-Fi, за словами експерта, є атаки посередника (MITM). У таких випадках зловмисники можуть перехоплювати дані, перебуваючи між вашим пристроєм та точкою доступу Wi-Fi.

«Кіберзлочинці можуть зчитувати, змінювати або навіть красти конфіденційну інформацію, таку як паролі та номери карток. Оскільки будь-хто може підключитися до загальнодоступної мережі Wi-Fi, неможливо точно визначити, хто може переглядати чи перехоплювати ваші дані в інтернеті», – розповів експерт.

Хакери також можуть використовувати і спеціальне програмне забезпечення для перехоплення та моніторингу трафіку користувача в загальнодоступних мережах Wi-Fi. Це дозволяє їм збирати конфіденційну інформацію, наприклад, облікові дані для входу.

Третьою загрозою, яку надав експерт, є підроблені мережі Wi-Fi, створені кіберзлочинцями. Ці мережі виглядають справжніми, але насправді призначені для крадіжки інформації. Підключаючись до них, ви ненавмисно розкриваєте свої дані.

Щоб захистити свої дані у громадських мережах Wi-Fi, необхідно уникати виконання конфіденційних операцій, таких як банківські транзакції або онлайн-покупки, коли ви підключені до загальнодоступного Wi-Fi, радить експерт. Якщо ви помітили кілька точок доступу зі схожими назвами (наприклад, restaurantguest, restaurantfree тощо), уточніть у співробітників закладу, яку мережу краще використовувати. Також не рекомендується залишати функцію Wi-Fi на вашому смартфоні постійно включеною під час пересування, оскільки це може призвести до автоматичного підключення до незахищених мереж без вашого відома.

“Якщо на вашому пристрої встановлений брандмауер, переконайтеся, що він активований: це допоможе блокувати спроби несанкціонованого доступу та підвищить безпеку вашого з’єднання”, – зазначив співрозмовник.

Крім того, не варто забувати регулярно оновлювати пристрої та програмне забезпечення, щоб встановлювати останні патчі безпеки та захищати пристрій від онлайн-загроз, порекомендував експерт.

Источник материала
loader
loader