Національна оперета покаже драматичний етюд за творами Коцюбинського
Національна оперета покаже драматичний етюд за творами Коцюбинського

Національна оперета покаже драматичний етюд за творами Коцюбинського

У Київському національному академічному театрі оперети створили драматичний етюд на одну дію «Коцюбинський. Із глибини» за творами видатного українського письменника.

Покази відбудуться на основній сцені театру 1 та 2 листопада, повідомляє Укрінформ.

Національна оперета покаже драматичний етюд за творами Коцюбинського - Фото 1

«Українці завжди багато говорять про глибину нашого коріння, про те, хто ми є... Ми досліджуємо певні навіть якісь віщунські речі, які є у Коцюбинського. Він дуже багато речей передбачив. Я думаю, що це буде дуже цікава вистава. Це молодіжний запал, молодіжна енергія талановитих людей», - розповів генеральний директор - художній керівник Київського національного академічного театру оперети Богдан Струтинський.

Національна оперета покаже драматичний етюд за творами Коцюбинського - Фото 2

Керівник театру висловив сподівання, що проєкт вподобає глядач, адже він дуже щемливий. «Там є палітра почуттів чоловіка і жінки. Іноді їх "засмоктує" побут, і вони не бачать того, що вже втратили. З іншого боку, там є мрія. Сон - це завжди те, що видає наша підсвідомість. Це те, як би ми хотіли жити. Також сон - це наші страхи. Це буде баланс дуже цікавої драматургії, адже багато прози ми переводили у драматургічну дію», - зазначив Струтинський.

За словами режисера-постановника Станіслава Іванова, Коцюбинський - синонім краси. «Інколи це заважає. Занадто мелодраматичний. Тому десь і поставили для себе завдання зламати стереотипний ліризм. За ним є багато цікавого: поле битв пристрастей, страху, розбитих ілюзій та нездійснених надій. Можливо, ви не побачите якоїсь притягнутої філософії. Завдання було таким, щоб оголити загальновідомі факти нашого життя, до якого ми звикли, буденного. Наголосити на банально простих ритуалах. Наприклад, що сніданок чи вечеря із коханою людиною - це не просто даність, а ритуал, це пазл, з якого складається гармонійне життя, щастя», - розповів режисер-постановник.

Проєкт здійснено за грантом Президента молодим діячам у галузі театрального мистецтва за підтримки профільного міністерства.

Як повідомлялося, у Чернівецькому обласному муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської підготували комедійну виставу за сценарієм Вуді Аллена "Ex-comedy літньої ночі, або Який дурний весь рід людський".

Фото надані Національною оперетою

Источник материала
loader
loader