МКСК про звільнення Буткевича: журналісти лишаються ціллю для Росії
МКСК про звільнення Буткевича: журналісти лишаються ціллю для Росії

МКСК про звільнення Буткевича: журналісти лишаються ціллю для Росії

У Міністерстві культури та стратегічних комунікацій заявили, що журналісти лишаються ціллю для Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та стратегічних комунікацій повідомляє у Телеграмі.

"З перших днів війни Росія намагається знищити правду, сіючи ворожу пропаганду, придушуючи свободу слова, та врешті увʼязнюючи тих, хто розповідає світові про злочини росіян проти людства. Журналісти залишаються ціллю для ворога. Одним із таких є і Максим Буткевич, український журналіст та правозахисник, якого Україні вдалося повернути з ворожого полону", - ідеться у повідомленні.

Як зазначили в міністерстві, Буткевич долучився до лав ЗСУ в березні 2022 року, а 21 червня того ж року потрапив у полон.

"Росіяни визнали його винним у скоєнні воєнних злочинів та засудили до 13 років позбавлення волі. Amnesty International вважає вироки незаконними та наполягає: "зізнання" у "злочинах" Максима на відео було вимушеним, а тривалий термін покарання повʼязаний із правозахисною діяльністю чоловіка", - зауважили у МКСК.

У міністерстві підкреслили: радіють тому, що Буткевич та ще низка воїнів нарешті повернулися в Україну і вірять в повернення додому кожного українця.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив про повернення з російського полону ще 95 українців, 20 з яких були засуджені у РФ до довічного ув'язнення.

Серед них, зокрема 34 військовослужбовці "Азову", які майже три місяці обороняли Маріуполь, а також правозахисник, журналіст і військовий Максим Буткевич, який був засуджений у Росії до 13 років позбавлення волі.

Фото: Максим Буткевич, Facebook

Теги по теме
война
Источник материала
loader