В Україну на декілька днів повернеться «бабине літо»
В Україну на декілька днів повернеться «бабине літо»

В Україну на декілька днів повернеться «бабине літо»

В Україні, починаючи з 22 жовтня, на кілька днів потеплішає.

Про це під час брифінгу сказала речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха, передає кореспондент Укрінформу.

«Починаючи з третьої декади жовтня в нас усе ж таки може бути певне підвищення температури. Принаймні, десь із 22-го числа буде певна зміна конфігурації баричних утворень на території України, і, відповідно, вже буде зміна повітряних мас. Не дуже відчутно, але все ж таки, принаймні, очікуємо, що заморозків нічних уже не буде, або якщо і будуть, то хіба що на поверхні ґрунту і досить локально», - зазначила вона.

За словами речниці, нічна температура тоді вже буде утримуватися трохи вище +2°C - +7°C, приблизно до +8°C.

«А ось денна (температура — ред.) вже, можна сказати, навіть буде більш комфортною... Якщо зараз у нас вдень +7°C - +13°C, до +15°C - +16°C на Закарпатті, то надалі, з 22 числа, у більшості регіонів України вже +11°C - +16°C у денні години. Тобто, у принципі, для жовтня це досить комфортні показники температури», - пояснила Птуха.

Відповідаючи на питання, як довго протримаються такі комфортні температурні показники, речниця поінформувала, що, за оцінками їхніх експертів, показники протримаються десь до середини третьої декади жовтня.

«Потім уже, наприкінці жовтня, будуть певні перебудови синоптичних процесів, тому що тоді вже можуть надходити і атмосферні фронти», - сказала вона.

Птуха зауважила, що нинішнє зниження температур спричинено тим, що до території України надійшов антициклон (поле високого тиску).

«До нас холодне повітря надходить саме з північних широт. І, відповідно, звідти цей холод до нас і надійшов. У більшості регіонів України зараз є відчутне зниження температури і також заморозки. У нас заморозки (передбачаються — ред.) у нічні години, 1 і 2 рівня небезпечності. Це означає, що вони можуть бути як на ґрунті, так і в повітрі. У найближчі дві ночі заморозки будуть досить інтенсивними, інтенсивність (може бути — ред.) навіть у межах 0-5°C градусів по різних регіонах України», - поінформувала Птуха.

За її словами, заморозки у найближчу ніч оминуть хіба що південний схід України, бо там ще трохи буде присутня хмарність, атмосферні фронти, подекуди - невеличкі дощі.

Речниця пояснила, що хмари убезпечують території від заморозків.

«Але надалі тільки по узбережжю морів їх (хмар — ред.) не очікуємо. Це вже ніч на 20-те число», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у цей вікенд в Україні буде прохолодно, але малохмарно, а невеликі дощі пройдуть тільки в суботу і лише в деяких регіонах.

Теги по теме
прогноз погоды
Источник материала
loader