На Курахівському напрямку ворог збільшив кількість піхотних штурмів, залучає авіацію
На Курахівському напрямку ворог збільшив кількість піхотних штурмів, залучає авіацію

На Курахівському напрямку ворог збільшив кількість піхотних штурмів, залучає авіацію

Армія РФ збільшила кількість піхотних штурмів, бронетехніки та авіації на Курахівському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це у телеетері заявив речник Національної гвардії України Руслан Музичук.

"Що стосується Курахівського напрямку, то противник продовжує штурмові дії з використанням груп піхот. Ми бачимо, що навіть кількість таких штурмів, саме піхотних, збільшилась, але разом із тим, якщо дивитися на динаміку за останні кілька тижнів, то також зросло застосування бронетехніки: БТР, БМП, танків, які застосовує противник для проведення штурмових дій відносно наших позицій", - сказав Музичук.

За його словами, попри все українським військовослужбовцям досить ефективно вдається знищувати окупантів. Цієї доби по лінії фронту гвардійці знищили три танки та сім одиниць бронетехніки.

"Також противник продовжує застосовувати щільні обстріли артилерії, так само як і відносно самого населеного пункту Селидове, так і по флангах, і наші військовослужбовці відмічають, що досить активно та щільно застосовується авіація", - розповів речник. Музичук зазначив, що в періоди, коли тривають авіаційні удари по окремих районах та ділянках оборони, протягом двох годин може прилітати до 8-10 КАБів, які противник використовує для руйнування укріплених позицій ЗСУ. Також удари спрямовані на околиці Селидового й інших населених пунктах на Покровському та Курахівському напрямках.

"Велика концентрація противника, його намагань просуватися по флангах із напрямку Маринівки. Також противник активно намагається тиснути по південних флангах самого міста (Селидове - ред.). Що стосується спроб зайти у місто, то тут ми бачимо, що противник використовує подекуди штурми, це стосується східних флангів з напрямку Михайлівки", - додав речник.

Він поінформував, що минулої доби українські військовослужбовці відбивали механізовані штурми із залученням декількох одиниць бронетехніки на східних околицях Селидового, проте ворог у місто не допущений.

Як повідомляв Укрінформ, на Курахівському напрямку десантники відбили масовану атаку російських окупантів, знищивши 33 одиниці бронетехніки ворога.

Фото: Getty Images

Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader