Інстаграм додав нові функції, щоб протидіяти сексторшину
Інстаграм додав нові функції, щоб протидіяти сексторшину

Інстаграм додав нові функції, щоб протидіяти сексторшину

Застосунок відсіюватиме запити «потенційних шахраїв» до пілітків у спам.

Meta розгорнула у засотосунку «Інстаграм» нові функції, які мають на меті покращити захист молодих користувачів від сексторшину, коли шахраї знайомляться з неповнолітніми, виманюють інтимні фото або відео, а потім фінансово шантажують жертв. Про це повідомило видання Engadget.

Компанія заявила, що ускладнить «потенційно шахрайським» обліковим записам націлюватися на підлітків в «Інстаграмі». Запити від таких акаунтів надходитимуть у папки спаму користувачів або повністю блокуватимуться.

У соцмережі також починають тестувати попередження, яке сповіщає підлітків, коли вони отримають повідомлення з такого облікового запису. У ньому зокрема можна знайти інформацію, що повідомлення, як видається, надходить з іншої країни.

Коли ж адміністратори «Інстаграм» бачитимуть, що потенційний шахрай вже стежить за підлітком, то блокуватимуть таким обліковим записам переглядати списки та облікові записи підлітків, які позначали їх на фотографіях.

Meta не розкриває, за якими саме маркакерами визначають, які облікові записи вважаються «потенційно шахрайськими». Разом із цим прессекретар повідомив, що вони використовують такі сигнали, як вік власника облікового записа та те, чи має він з підлітком, з яким намагається взаємодіяти, спільних підписників.

Окрім цього в інстаграмі користувачам більше не можна буде ділитися скріншотами або екранами зображень у зникаючих повідомленнях, і відкрити ці зображення у вебверсії застосунка.

Зміни мають на меті зменшити можливість сексторшину на платформі. Відповідно до звіту Національного центру з питань зниклих та експлуатованих дітей США, оприлюдненому на початку цього року, Instagram, поряд із Snapchat, оцінили як найчастіше задіювані шахраями платформи для встановлення початкового контакту з жертвами.

  • Читайте також: В Україні запрацював онлайн-сервіс для захисту дітей від насильства в цифровому просторі

Представляючи безпекові оновлення в «Інстаграмі», Meta також повідомила, що у «Фейсбуці» заблокували 800 груп та 820 облікових записів, пов'язаних з угрупуванням «Хлопчики Yahoo», які «намагалися організувати, набрати та навчити нових аферистів для сексторшину».

Компанія Meta стикається з посиленням тиску на неї щодо відповідальності забезпеку та конфіденційність наймолодших користувачів. В даний час компанія має понад 30 позов у різних державах з приводу цього приводу.

Фото: «Інстаграм» / Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Соцсети Instagram
Источник материала
loader
loader