Біла стеля – це банально: дизайнери підказали неймовірні способи її оформлення
Біла стеля – це банально: дизайнери підказали неймовірні способи її оформлення

Біла стеля – це банально: дизайнери підказали неймовірні способи її оформлення

Акцентна стеля – ідеальний спосіб, щоб додати колір у приміщення, не перевантажуючи його, говорить дизайнер інтер'єру Кеті Ку, передає Homes and gardens.

Продовжте колір вашої стіни на стелю або карниз

Розширення кольору стіни на стелю не є новою ідеєю, але її все частіше використовують дизайнери інтер'єру для створення цілісного ефекту в кімнаті. Єдиний колір усуне візуальний контраст між стіною та стелею і підкреслить безшовний перехід у кімнаті.

6

Фото Farrow & Ball

Оберіть сміливий колір

Вибір сміливого і контрастного кольору для стелі – це ніби додавання до кімнати знаку оклику. Цей підхід дозволяє створити несподіваний фокус або акцент, не перевантажуючи все приміщення. Незалежно від того, чи це насичений дорогоцінний відтінок, чи ніжний пастельний, важливо вибрати тон, який доповнює наявну колірну палітру, але все ж створює виразний акцент, що приваблює погляд вгору. Дизайнери радять поєднати світлі стіни із темною стелею.

Теплі відтінки, такі як глибокі червоні або оранжеві, можуть додати затишку і інтимності, роблячи більші кімнати більш гостинними, тоді як холодні відтінки, такі як блакитний і зелений, можуть створити спокійне і просторе відчуття. Бв більше, темні кольори візуально роблять стелю вищою.

5

Фото Little Greene

Спробуйте шпалери з малюнком і принтом

Якщо стелі низькі, відтворіть небо, використовуючи м'які блакитні шпалери.

У кімнатах з низькими стелями стратегічно підібрані шпалери можуть створити ілюзію висоти, а вертикальні смуги, наприклад, можуть подовжити візуальне сприйняття простору, роблячи його більш розширеним.

Коли використовуєте шпалери на стелі, врахуйте колірну обробку для карнизів і дерев'яних елементів: вона має відповідати або шпалерам, або бути у нейтральних відтінках, щоб загальна схема не виглядала надто захаращеною.

2

Фото Cathy Nordström / Anne Nyblaeus

Використовуйте шпалери у смужку

Смугаста стеля, фарбована або зі шпалерами, – це не лише модно, але й весело. Смужки не лише надзвичайно ігриві, але й можуть допомогти зробити вашу кімнату відчутно більшою. Горизонтальні смуги на стелі візуально розширюють простір, тоді як вертикальні смуги – вивищують. Це хитрий спосіб маніпулювати сприйняттям розмірів.

Експериментуйте з різною шириною та кольорами смуг, щоб досягти бажаного ефекту.

1

Фото Farrow & Ball

Додайте глянцевого блиску

Щоб додати блискучої розкоші, подумайте про те, щоб колір стелі був того ж кольору, що й ваші стіни, але з відбиваючим глянцевим покриттям. Глянцева фарба не тільки створить виразність, але й посилить світло в просторі завдяки своєму блиску, завдяки чому навіть найменші кімнати будуть здаватися більшими та світлішими. Глянець – чудовий вибір для приміщень з обмеженим природним освітленням.

7

Фото Farrow & Ball

Источник материала
loader
loader