23 жовтня — онлайн-дискусія «Сексуальне насильство в інтернеті: як захистити дітей»
23 жовтня — онлайн-дискусія «Сексуальне насильство в інтернеті: як захистити дітей»

23 жовтня — онлайн-дискусія «Сексуальне насильство в інтернеті: як захистити дітей»

Оганізатри покажуть документальну стрічку «У сітях» від чеських режисерки й режисера Барбори Халупової та Віта Клусака. Після перегляду пропонується обговорити фільм разом із експертами та експертками, а також дізнатися про те, як розпізнати ознаки сексуального насильства над дітьми в інтернеті.

У середу, 23 жовтня, відбудеться онлайн-дискусія «Сексуальне насильство в інтернеті: як захистити дітей».

У червні 2024 року ГО «Докудейз» та ВГО «Магнолія» започаткували інформаційну кампанію «Сексуальне насильство в інтернеті: як захистити дітей». Нині команда Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який від жовтня подорожує містами і селами України, разом із правозахисним департаментом ГО «Докудейз» готують спільну для всіх регіонів подію, присвячену цій темі.  

Оганізатри покажуть документальну стрічку «У сітях» від чеських режисерки й режисера Барбори Халупової та Віта Клусака. У ній три дорослі актриси вдають із себе дванадцятирічних дівчат, «живуть» у спеціально створених копіях своїх дитячих кімнат і під запис кінокамер листуються та зустрічаються з незнайомцями по відеозв’язку. Цей вражаючий експеримент знайомить нас із однією з найбільших на сьогодні загроз цифрового світу для дітей та показує, чим можуть стати інтернет-платформи для спілкування в руках деяких дорослих. 

Після перегляду пропонується обговорити фільм разом із експертами та експертками, а також дізнатися про те, як розпізнати ознаки сексуального насильства над дітьми в інтернеті, до кого звернутися по допомогу, хто відповідальний за протидію цим злочинам та як убезпечити дітей. 

Спікер(к)и заходу:

  • Мар’яна Гевко, психологиня центру «Барнахус» на Тернопільщині, тренерка, експертка Міжнародної громадської організації «Міжнародний центр розвитку і лідерства», проєктна менеджерка Мережі DOCU/CLUB;
  • Олексій Сидоренко, керівник напряму протидії насильству над дітьми Всеукраїнського громадської організації «Магнолія»;
  • Юрій Чумак, правозахисник, регіональний координатор Мандрівного фестивалю Docudays UA у Харківській та Черкаській областях.

Модераторка розмови:

Ксенія Шиманська, правозахисниця, директорка Правозахисного департаменту Громадської організації «Докудейз».

Час і місце зустрічі: 23 жовтня, 14:00, ZOOM. 

Взяти участь в онлайн-події інформаційної кампанії «Сексуальне насильство в інтернеті: як захистити дітей» можна, заповнивши коротку форму реєстрації: https://forms.gle/VT46hqxLW4Xvq9xGA.

Посилання на показ документальної стрічки та конференцію буде надіслано всім зареєстрованим учасникам і учасницям за кілька днів до заходу. 

21 Мандрівний Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства Королівства Нідерландів в Україні тa International Media Support.

Думки, висновки чи рекомендації не обовʼязково відображають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за зміст публікації несуть виключно її автор(к)и.

ГО «Докудейз» — це неприбуткова громадська організація, що реалізує культурні та просвітницькі проєкти на перетині кіно та прав людини в Україні та за кордоном. З-поміж них: Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA та Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, Мережа кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA DOCU/CLUB, правозахисна програма RIGHTS NOW!, онлайн-кінотеатр DOCUSPACE, платформа розвитку української кіноіндустрії DOCU/ПРО й майстерня документалістики DOCU/КЛАС, а також Міждисциплінарна мистецька програма Docudays UA DOCU/СИНТЕЗ й Архів війни, започаткований спільно з ініціативою INFOSCOPE.

Інформаційні партнери 21 Мандрівного фестивалю Docudays UA: Медіаплатформа «Вгору», Ресурсний центр ГУРТ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader