Українці стали купувати більше яблук
Українці стали купувати більше яблук

Українці стали купувати більше яблук

Ціни на яблука деяких сортів на гуртовому ринку «Шувар» (м. Львів) цьогоріч навіть нижчі, ніж торік, що пояснюється кращою врожайністю та більш стабільним постачанням.

Про це AgroPortal.ua розповіла керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» Тетяна Попович.

«Урожайність цього року в багатьох регіонах України, особливо в центральних і західних, була вищою завдяки сприятливим погодним умовам на початку сезону», — зазначає Тетяна Попович.

Коментуючи питання попиту, експертка додає, що українці стали купувати більше яблук, що пов'язано з доступністю продукту і його ціною. Сорти, які традиційно полюбляють покупці, такі як Гала (середня ціна — 21 грн/кг, минулоріч — 14,5 грн/кг), Фуджі (середня ціна — 22,5 грн/кг, минулоріч — 18 грн/кг) та Голден Делішес (середня ціна — 23,5 грн/кг, минулоріч — 16,5 грн/кг), продовжують посідати провідні позиції на ринку. Також з'являються нові українські сорти, зокрема деякі регіони експериментують із впровадженням більш стійких до кліматичних змін сортів.

Дефіцитні позиції на ринку «Шувар» цього року менш помітні, проте якість яблук може варіюватися залежно від регіону та умов зберігання.

Источник материала
loader
loader