Україна заблокувала головування Росії у Комісії із захисту Чорного моря від забруднення
Україна заблокувала головування Росії у Комісії із захисту Чорного моря від забруднення

Україна заблокувала головування Росії у Комісії із захисту Чорного моря від забруднення

Українській делегації під час 44-го чергового засідання Комісії із захисту Чорного моря від забруднення вдалося не допустити передачу головування в ній від Румунії до Росії.

Про це у Телеграмі повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, передає Укрінформ.

«Українська сторона вважає, що країна-агресор, яка розв’язала війну проти України як сторони Конвенції про захист Чорного моря від забруднення, з чиєї вини неможливо виконувати Конвенцію та Стратегічний план дій щодо Чорного моря, не може головувати у такій міжнародній інституції як Чорноморська комісія. Ми закликаємо членів комісії підтримати нашу позицію і вжити усіх необхідних заходів для запобігання подібним випадкам збройної агресії у майбутньому», - наголосила під час виступу на засіданні заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олена Крамаренко.

Комісія із захисту Чорного моря від забруднення є керівним органом Конвенції про захист Чорного моря від забруднення, сторонами якої є Болгарія, Грузія, Румунія, Туреччина, Україна і Росія, та міжнародною платформою регіональної співпраці в питаннях збереження та відтворення екосистем Чорного моря, забезпечення збалансованого використання морських природних ресурсів та ландшафтів.

Основними напрямами роботи комісії є захист морського середовища Чорного моря від забруднення з наземних джерел, збереження біотичного та ландшафтного різноманіття Чорного моря, боротьба із забрудненням морського середовища нафтою та іншими шкідливими речовинами у надзвичайних ситуаціях.

Зазначається, що делегації України вдалося не допустити передачу головування в комісії від Румунії до Росії, яке мало відбутися наприкінці засідання.

Як повідомлялося, на позачерговому засіданні Генеральної Асамблеї Асоціації омбудсменів Середземномор'я 25 вересня було ухвалене рішення про виключення російського омбудсмена зі свого складу.

Теги по теме
Украина Россия Черное море
Источник материала
loader
loader