У Запоріжжі поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання журналістці місцевого медіа
У Запоріжжі поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання журналістці місцевого медіа

У Запоріжжі поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання журналістці місцевого медіа

16 жовтня, поліція зареєструвала заяву та внесла відомості в ЄРДР по статті 171 ККУ (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). До цього часу намагалися мою заяву про перешкоджання журналістській діяльності трактувати як "звернення"

У Запоріжжя  поліція 16 жовтня відкрила провадження за факторм перешкоджання журналістці місцевого медіа 061.ua Ельмірі Шагабудтдиновій. Про це журналістка розповіла «Детектору медіа».

«Лише вчора, 16 жовтня, поліція зареєструвала мою заяву та внесла відомості в ЄРДР по статті 171 ККУ (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). До цього часу намагалися мою заяву про перешкоджання журналістській діяльності трактувати як "звернення". Мені телефонував дільничий і казав, що потрібно підписати якісь документи про те, що "конфлікт було вичерпано"», — розповіла Шагабудтдинова.

За її словами, після публічного розголосу та звернення представниці ІМІ до пресслужби поліції, заяву все ж таки було зареєстровано.

«Я хочу підкреслити, що зовсім не хочу, щоб якимось чином покарали жінку, яка постраждала під час обстрілу. Я розумію, що людина могла знаходитися в травмі та емоційно реагувати. Мені справді дуже прикро, що з нею таке сталося. Я хочу підкреслити, що мені було важливо зберегти своє право на збір інформацію і подальшу роботу на місці події, а не притягти когось до відповідальності», — наголосила журналістка. 

Фото: пресслужба ДСНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Запорожье Журналисты
Источник материала
loader
loader