Зеленський обговорив План перемоги із лідерами ЄС на закритій зустрічі
Зеленський обговорив План перемоги із лідерами ЄС на закритій зустрічі

Зеленський обговорив План перемоги із лідерами ЄС на закритій зустрічі

Президент Володимир Зеленський мав закриту зустріч із лідерами Європейського Союзу, під час якої обговорювався План перемоги. Більшість її учасників його підтримала.

Про це глава держави повідомив під час пресконференції за підсумками участі в засіданні Європейської ради, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні була дуже продуктивна розмова з усіма членами Європейського Союзу, з усіма колегами. 18 з них коментували План перемоги. Я дуже вдячний, що у мене була закрита частина розмови з союзниками, і після нашої дуже відвертої розмови більшість тих, хто виступав, повністю підтримав План перемоги. Я радий, що вони почули від мене деякі деталі, радий, що наші команди будуть працювати далі», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що з деякими союзниками обговорив План перемоги раніше, «тому що від їхньої волі залежить посилення нас елементами, які містяться у закритому додатку».

Зеленський обговорив План перемоги із лідерами ЄС на закритій зустрічі - Фото 1

«Це в більшості стосується далекобійної зброї. Тому у мене були зустрічі з президентом Байденом, прем’єр-міністром Кіром Стармером, канцлером Шольцом, президентом Макроном, прем’єр-міністром Мелоні. Це не значить, що вони особливі. Я до всіх союзників ставлюся однаково і дуже вдячний, тому що всі у своєму союзі підтримали наш рух до ЄС, і кандидатство, і підтримували нас різними пакетами допомоги — фінансовими, мілітарними, гуманітарними від початку війни, але ці країни мають великий вплив на те, щоб посилити нас далекобійною зброєю або ні. З ними у мене були окремі зустрічі», - зауважив Президент України.

Як повідомлялося, сьогодні Президент України Володимир Зеленський представив План перемоги на саміті Європейського Союзу, що проходить у Брюсселі.

Фото: ОП

Теги по теме
Владимир Зеленский Евросоюз
Источник материала
loader