Поліція відкрила справу через бійку у храмі Черкас
Поліція відкрила справу через бійку у храмі Черкас

Поліція відкрила справу через бійку у храмі Черкас


Зараз у Свято-Михайлівському кафедральному соборі проходить перший молебень українською мовою.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом хуліганства у Свято-Михайлівському соборі в Місті Черкаси. Про це Нацполіція у четвер, 17 жовтня.

“Група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кільком громадянам завдано тілесних ушкоджень. Поліцейські негайно прибули на місце, опитали учасників конфлікту. Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають відеозаписи, оприлюднені в соцмережах”, – йдеться у повідомленні.

Обставини події встановлюють слідчі Черкаського районного управління поліції у межах кримінального провадження, розпочатого за статтею про хуліганство (ч.4 ст.296 КК України). Максимальне покарання, яке може загрожувати за санкцією статті – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Тим часом повідомив, що у Свято-Михайлівському кафедральному соборі проходить перший молебень українською мовою. Його проводить митрополит Черкаський і Чигиринський ПЦУ, голова Синодального управління військового духовенства владика Іоан.

Нагадаємо, сьогодні вранці у найбільшому в Україні православному храмі – Свято-Михайлівському кафедральному соборі у Черкасах – сталася бійка між вірянами УПЦ МП і ПЦУ.

Військовий капелан Володимир Рідний повідомив про перехід собору до ПЦУ разом із громадою, проте без священників. Ця споруда стане гарнізонним храмом, відкритим для всіх українських військових.



Теги по теме
Украина полиция фото УПЦ МП церковь Черкассы
Источник материала
loader