Теорія Кремля про «вічний наступ» військ РФ може відкрити можливості для України - ISW
Теорія Кремля про «вічний наступ» військ РФ може відкрити можливості для України - ISW

Теорія Кремля про «вічний наступ» військ РФ може відкрити можливості для України - ISW

Теорія «перемоги» лідера РФ Володимира Путіна полягає в тому, що російські війська будуть проводити в Україні послідовні наступальні операції протягом невизначеного часу, проте така стратегія призведе до суттєвого зменшення російської живої сили та техніки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Теорія «перемоги» Путіна полягає в тому, що російські сили будуть проводити послідовні наступальні операції протягом невизначеного часу, але ці напади, ймовірно, суттєво зменшать наявну російську живу силу та техніку. Через це російським військам доведеться зменшити темпи наступу принаймні на окремих ділянках фронту, створюючи для українських сил можливості, і, можливо, навіть дозволить перехопити ініціативу на полі бою на цих ділянках», - заявили аналітики.

Зазначається, що Путіні російське військове командування зобов’язали російську армію протягом року проводити наступальні дії вздовж лінії фронту на сході та північному сході України для виснаження українських сил і запобігання накопиченню Україною необхідної живої сили та матеріальних засобів для проведення контрнаступальних операцій.

На думку аналітиків, Путін і його військове командування розглядають збереження ініціативи на полі бою як стратегічний пріоритет. Вони вже показали, що терпимо ставляться до тривалих наступальних операцій, які призводять до поступового просування, проте далекого від визначених ними оперативних цілей.

Наголошується, що середньо- та довгострокові обмеження в можливостях Збройних сил РФ і російського військово-промислового виробництва підірвуть здатність Росії підтримувати послідовні наступальні операції, які мають на меті затягнути війну та виснажити Україну.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 17 жовтня 2024 року становлять близько 674 тисяч 270 осіб, зокрема за минулу добу - ще 1420 осіб.

Теги по теме
Россия война Владимир Путин
Источник материала
loader
loader