Стратегічні комунікації під час війни: Євлаш розповів, яким досвідом Україна поділилась із НАТО
Стратегічні комунікації під час війни: Євлаш розповів, яким досвідом Україна поділилась із НАТО

Стратегічні комунікації під час війни: Євлаш розповів, яким досвідом Україна поділилась із НАТО

Представник Командування Повітряних Сил в межах курсу з обміну досвідом, який відбувся в місті Кілкіс (Греція), поінформував представників 16 країн-членів НАТО про особливості організації стратегічних комунікацій під час війни. 

Про це Укрінформу розповів начальник відділу звʼязків з громадськістю - заступник начальника управління комунікацій Командування Повітряних Сил майор Ілля Євлаш.

Йшлося як про підготовку пресофіцерів, проведення комунікаційних заходів, так і про оповіщення населення, створення фільмів, супровід журналістів у зоні бойових дій.

«Цей курс, у якому брали участь 42 учасники з 16 країн, був присвячений стратегічним комунікаціям. Під час свого виступу я поділився з колегами інформацією щодо організації комунікаційних заходів, зокрема під час оборони Києва. Поділився досвідом з налагодження роботи з журналістами та підготовкою особового складу, а саме пресофіцерів у смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця», висвітлення різних заходів, серед яких - Харківська контрнаступальна операція, Бахмутська оборонна операція та багато іншого. Також розповів про реалізацію різних проєктів, а це безпосередньо створення образу «привида Києва», відомої пісні і легенди створення «Байрактар», виготовлення документальних фільмів, серед яких - «Битва за Київ», «Битва за Харків», також фільм «Війна - не жіноча справа»», - розповів Євлаш.

Він також поінформував партнерів про досвід роботи на посаді начальника Служби зв'язків з громадськістю Сил і засобів оборони міста Києва, специфіку роботи Управління комунікацій Повітряних сил. Зокрема, про організацію оповіщення населення щодо загроз із боку Росії.

За словами Євлаша, учасників зустрічі, які представляли Збройні сили різних країн, цікавили питання підготовки речників для надання коментарів у прямих ефірах, а також супроводу журналістів у зоні ведення бойових дій.

«Європейці зараз дуже активно вивчають наш досвід. Їм дуже цікаво, як відбувається саме з практичної сторони організація комунікацій, тобто як відбувається висвітлення бойових дій, як відбувається доступ до бойових позицій, як працювати в прямому ефірі, як здійснюється погодження зйомок, які журналісти використовують для підготовки своїх сюжетів, як надаються ЗМІ відповіді на інформаційні запити тощо», - зазначив Євлаш.

Речник Повітряних сил під час заходу поділився найуспішнішими кейсами взаємодії з провідними міжнародними ЗМІ, такими як BBC, Washington Post, New York Times та іншими.

Як повідомлялось, у Міноборони заявили, що інформація та комунікація сьогодні є частиною війни, і будь-яке рішення у цій сфері потрібно ухвалювати з урахуванням контексту бойових дій.

Источник материала
loader