Стало відомо, як змінилися ціни на цибулю Україні
Стало відомо, як змінилися ціни на цибулю Україні

Стало відомо, як змінилися ціни на цибулю Україні

Цього тижня українські фермери отримали можливість підвищити відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Про це повідомляють аналітики EastFruit, пише agronews.ua.

Варто зазначити, що попит у цьому сегменті залишається на досить високому рівні. При цьому більшість господарств уже завершили збиральні роботи, внаслідок чого пропозиція продукції з поля різко скоротилася.

Сьогодні ціни на цибулю в українських господарствах варіюються в межах 10-15 грн/кг ($0,24-0,36/кг) залежно від якості та обсягів пропонованих партій овочів. Нинішні ціни в середньому на 16% дорожчі, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому пропозиція якісної цибулі на ринку досить обмежена, оскільки багато господарств продовжують утримуватися від реалізації цієї продукції.

У поточному сезоні українські фермери заявляють про більш високий відсоток некондиційної продукції в сегменті ріпчастої цибулі через несприятливі погодні умови влітку поточного року. У результаті, через підвищену вологість під час збирання врожаю низка господарств повідомляли про активне поширення бактеріальних захворювань. Водночас торговельні компанії, які закуповують цибулю для подальшого закладання на зберігання, зазнають серйозних складнощів із придбанням необхідних партій цієї продукції прийнятної якості.

Зазначимо, що на даний момент ціни на цибулю в Україні вже в середньому на 33% вищі, ніж в аналогічний період попереднього року. При цьому більшість великих господарств мають намір і далі підвищувати ціни на якісну продукцію за умови збереження поточних темпів збуту.



Перегляди: 0
Теги по теме
цены
Источник материала
loader