Шмигаль закликав Швейцарію підтримати механізм щодо використання заморожених активів РФ
Шмигаль закликав Швейцарію підтримати механізм щодо використання заморожених активів РФ

Шмигаль закликав Швейцарію підтримати механізм щодо використання заморожених активів РФ

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав Швейцарію приєднатися до механізму, який запровадять країни G7 щодо використання заморожених російських активів.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі за результатами зустрічі з Президенткою Швейцарії Віолою Амгерд, передає Укрінформ.

"Закликаємо Швейцарію приєднатися до механізму, який запровадять країни G7 щодо використання заморожених російських активів. Швейцарія заблокувала активів підсанкційних російських осіб на понад 7 млрд швейцарських франків, а також заборонила доступ до понад 7 млрд франків Центробанку росії. Справедливо і правильно, якщо ці кошти будуть використані для компенсації жертвам агресії", - зазначив він.

Шмигаль наголосив, що необхідно продовжити санкційний тиск на Росію, адже санкції є дієвим інструментом.

"Подякував Віолі Амгерд та Федеральній раді Швейцарії, яка 16 жовтня ухвалила більшість заходів 14-го пакету санкцій ЄС проти росії. Нові заходи набувають чинності вже сьогодні", - підкреслив він.

Глава уряду зауважив, що зустріч з президенткою Швейцарії була "продуктивною". Зі свого боку він висловив вдячність за "беззастережну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та наших зусиль для досягнення справедливого миру".

Також прем'єр поінформував про План перемоги Президента України.

"Саме у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру, і ми вдячні, за те, що Швейцарія підтримує Українську формулу миру. Під час нашої зустрічі говорили про те, як ми продовжимо наші спільні зусилля в цьому напрямку", - підкреслив він.

Шмигаль також подякував за схвалення Стратегії міжнародного співробітництва, яка передбачає виділення Україні 1,5 млрд франків у наступні 4 роки. Та висловив сподівання на позитивне голосування щодо надання цієї допомоги.

"Також дякуємо за намір виділити загалом 5 млрд франків на підтримку відбудови України до 2036 року", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Денис Шмигаль з українською делегацією прибув до Швейцарії для участі в Конференції з питань протимінної діяльності.

Фото: Телеграм Денис Шмигаль

Теги по теме
Россия Швейцария
Источник материала
loader
loader