Школи і дитсадки: у Донецькій ОВА розповіли про «дистанційну» в області
Школи і дитсадки: у Донецькій ОВА розповіли про «дистанційну» в області

Школи і дитсадки: у Донецькій ОВА розповіли про «дистанційну» в області

У дистанційній формі навчання сьогодні працюють 254 заклади загальної середньої освіти і 142 заклади дошкільної освіти Донеччини. В іншому форматі проводити навчання в області зараз неможливо.

Про це на онлайн-брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, передає кореспондент Укрінформу.

«В нашій області на сьогодні, на жаль, неможливо розпочати освітній процес навіть і в змішаному форматі, тому 254 заклади загальної середньої освіти і 142 заклади дошкільної освіти працюють за дистанційною формою навчання», - сказала Сідашева.

За її словами, в 2024/25-му навчальному році в області загалом розпочали роботу 459 закладів освіти – це заклади дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, передвищої і вищої освіти.

«Загальний контингент 111,8 тис. здобувачів освіти. Освітній процес забезпечують орієнтовно 12 тис. педагогічних працівників – викладачів і науково-педагогічних працівників», - констатувала керівниця департаменту.

Вона додала, що окрім цього, ще працюють 33 заклади позашкільної освіти Донеччини, в яких здобувають освіту більше 10 тис. учнів.

Сідашева зазначила, що за ці роки після початку повномасштабної війни вдалося організувати роботу двох закладів з Донеччини, які працюють наживо - це Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю ім. Сергія Бубки в місті Полтава та санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації «Смарагдове місто» в Хмельницькій області.

Крім того, разом з керівниками закладів професійної, професійно-технічної освіти було релоковано шість закладів, які працюють за змішаним форматом роботи – це заклади, які розташувалися в Дніпропетровській, Кіровоградській, Рівненській і Тернопільській областях.

Сідашева заявила, що на Донеччині евакуація триває і багато учнів, які виїжджають, переходять навчатися до тих закладів освіти, які розташовані у більш безпечних регіонах.

Вона нагадала, що на початок війни у 2022 році у Донецькій області тільки серед загальноосвітніх середніх закладів працювала 491 школа, де навчалося 168 тис. учнів.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуаціяцивільного населення. У багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.

Теги по теме
Школа
Источник материала
loader