З ТОТ України повернули ще двох жінок
З ТОТ України повернули ще двох жінок

З ТОТ України повернули ще двох жінок


Усі ці роки рідні невпинно шукали можливості для повернення однієї з жінок, зокрема звернулися до Офісу омбудсмена за допомогою.

Україні вдалося повернути з тимчасово окупованих територій ще двох жінок. Одну з них росіяни утримували проти волі. Про це у середу, 16 жовтня, йдеться у  уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця.

“Нещодавно вдалося успішно організувати евакуацію двох жінок, одна з яких тривалий час перебувала в незаконному утримані РФ. Після цього вона пройшла процес лікування і відновлення”, – повідомив Лубінець.

Він зауважив, що усі ці роки рідні невпинно шукали можливості для повернення жінки, зокрема звернулися до Офісу омбудсмена за допомогою. 

“Зважаючи на те, що здоров’я українки погіршилося після незаконного позбавлення волі, вона потребує постійної підтримки. Тому разом із нею евакуювалася сестра, забезпечуючи необхідну психологічну та фізичну допомогу”, – додав омбудсмен. 

На підконтрольну Україні територію з окупованих районів і Росії вдалося повернути дев’ятьох підлітків і 20-річного юнака. 

Раніше повідомлялося, що на підконтрольну Україні територію з окупації вдалося повернути ще 12 маленьких українських громадян.

З окупації повернули 931 дитину – Лубінець



Теги по теме
оккупация
Источник материала
loader