П'ять фактів, які треба знати про кухонний острів
П'ять фактів, які треба знати про кухонний острів

П'ять фактів, які треба знати про кухонний острів

Що правильно спланувати простір, потрібно знати декілька деталей про кухонний острів. Про них розповіла дизайнерка Вікторія Дворжанська.

Висота кухонного острова

Найкраща висота для кухонного острова – 90 сантиметрів без ярусів та сходинок. Крім того, дизайнерка радить обирати острів єдиної висоти.

По-перше, саме такої висоти є напівбарні стільці, які зручніші за барні. По-друге, також не варто обирати двоярусні острови, адже у місцях з'єднання поверхонь буде накопичуватися бруд. Одна з найголовніших переваг – висота, адже вона візуально розширює простір.

Стільниця

Стільниця кухонного острова може відрізнятись від основної частини кухні. Так, можна обирати більш тендітні поверхні, адже усі процеси будуть виконуватися біля мийки. До прикладу, найпопулярнішими є мармурові стільниці для кухонного острова, адже вони мають стильний та розкішний вигляд.

Під час ремонту варто подбати не лише про інтер'єр, але й про комфортний мікроклімат у домі. Найкраще створює тепло й прохолоду вдома обладнання від Bosch. Компанія дбає, щоб кожен знайшов ідеальну систему для себе: для компактної зручної студії, великої квартири, сімейного особняка або будинку за містом.

Варильна поверхня на острові

На острові можна сміливо встановлювати варильну поверхню, однак при такому плануванні варто подбати про витяжку, яка може чути на острові чи вбудованою у варильну поверхню. Втім, варто зважати, що у такому випадку, глибина острова не може бути меншою, аніж 1,2 метра, щоб сидіти на комфортній відстані від зони готування.

Кухонний острів
Кухонний острів / Фото Unsplash, Jens Behrmann

Освітлення

Дизайнерка наголосила, що варто також подбати про різні сценарії освітлення над островом. Так, додаткові підвіси чи люстра зроблять композицію довершеною.

Крім того, якщо на острові буде варильна поверхня, то світло на витяжці буде дуже яскравим і псуватиме атмосферу. Тому варто подбати про додаткове освітлення, яке буде приглушеним і створюватиме затишну атмосферу.

Додаткові розетки на стільниці

Оскільки острів – це магніт сімейного кола, варто подбати про додаткові розетки для зарядки гаджетів та дрібної техніки.

Розетки, що монтуються в стільницю підійдуть для тимчасового використання, наприклад, міксеру, або іншої дрібної техніки. А от приховані розетки під стільницею або на торці острова не видадуть підключені блоки живлення навіть якщо вони будуть там "жити",
– додала дизайнерка.

Що треба знати про кухонний острів: дивіться відео

Раніше дизайнери назвали речі, які необхідні кожній кухні. Експерти пояснили, що це кухня не лише для приготування їжі, а й для сімейних посиденьок та спільного відпочинку.

Источник материала
loader
loader