Новий iPhone 16 знецінюється рекордними темпами: що пішло не так
Новий iPhone 16 знецінюється рекордними темпами: що пішло не так

Новий iPhone 16 знецінюється рекордними темпами: що пішло не так

За оцінками аналітиків, останні iPhone дешевшають стрімкіше, ніж їхні флагманські конкуренти на Android.

Через два тижні після виходу смартфони серії iPhone 16 у стані "як нові" на вторинному ринку США можна продати в середньому на 41,2% дешевше від їхньої початкової ціни. Це рекордно швидке знецінення для Айфона, йдеться у звіті SellCell.

Згідно з дослідженням, iPhone 16 знецінюється на 8% швидше, ніж iPhone 15 свого часу в перші два тижні продажів. Причому ця тенденція спостерігається не тільки у стандартних моделей, а й у всій лінійці.

Водночас пристрої Samsung показують протилежну картину. За рік Galaxy S23 втратив 61% своєї ціни, що краще порівняно з показниками Galaxy S22, який за той самий час знецінився на 66%. Новий Galaxy S24, за даними за перші шість місяців, показує ще повільніше зниження вартості.

Аналітики SellCell відзначають, що Айфони довгий час вважалися найкращою інвестицією серед мобільних пристроїв, оскільки їх можна було вигідно продати через якийсь час. Однак, починаючи з iPhone 12, кожне нове покоління втрачає у вартості швидше за попереднє. Це може помітно вплинути на рішення споживачів при виборі нового смартфона.

Інше дослідження показало, що iPhone 16 є найменш популярним смартфоном Apple за останні 5 років. У зв'язку з цим компанії довелося скоротити обсяг замовлень на нові Айфони, щоб уникнути збитків.

iPhone 16 надійшли в продаж 20 вересня. Західні ЗМІ у своїх оглядах зазначають, що це одне з найкращих оновлень базового айфона за останні декілька років, а ось "прошки" називають нудним, хоч це все одно найкращий вибір загалом.

Також з'ясувалося, що на момент виходу iPhone 16 вийшли "сирими". Річ у тім, що смартфони вийшли з попередньо встановленою iOS 18, в якій немає жодних ШІ-функцій. Вони з'являться лише наприкінці жовтня з оновленням iOS 18.1, а найкрутіші функції, включно з "розумнішою Siri", доведеться чекати до весни 2025.

Водночас інсайдери стверджують, що iPhone 17 буде найцікавішим айфоном за останні роки. У 2025 році базові моделі нарешті перейдуть на 120-герцові екрани, вперше за багато років оновиться "фронталка", а Plus-модель замінить "ультратонкий" айфон Air.

Источник материала
loader
loader