Нідерланди виділили €271 млн на снаряди Україні
Нідерланди виділили €271 млн на снаряди Україні

Нідерланди виділили €271 млн на снаряди Україні

Це допоможе Україні з постачанням боєприпасів у 2025 році і заохотить оборонну промисловість Європи до подальшого розширення.

Влада Нідерландів вирішила виділити ще 271 млн євро на військову допомогу Україні. Всі ці гроші підуть на артилерійські снаряди, повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф у соцмережі в четвер, 17 жовтня.

За його словами, Данія, Чехія та Нідерланди налаштовані на подальшу спільну підтримку України проти агресії РФ. Він нагадав, що близько року тому було створено ініціативу з постачання боєприпасів, а сьогодні було зроблено наступний важливий крок.

“Ми постачатимемо більше великокаліберних артилерійських боєприпасів. Для цього Нідерланди виділяють 271 млн євро на артилерійські снаряди. Це допоможе Україні з постачанням боєприпасів у 2025 році і заохотить європейську оборонну промисловість до подальшого розширення”, – написав прем’єр-міністр.

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що Нідерланди передали Україні перші винищувачі F-16. Водночас ще 24 борти будуть доставлені найближчими місяцями.

Також повідомлялося, що Нідерланди купують десятки мобільних радарів для України. Вони будуть передані до кінця поточного року.



Теги по теме
Украина Нидерланды
Источник материала
loader