Нідерланди не обмежують Україну у використанні F-16 по військових цілях у Росії
Нідерланди не обмежують Україну у використанні F-16 по військових цілях у Росії

Нідерланди не обмежують Україну у використанні F-16 по військових цілях у Росії

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс знову наголосив, що Україна може використовувати передані Нідерландами винищувачі F-16 по території Росії в оборонних цілях відповідно до міжнародного права.

Про це він сказав у коментарі журналістам перед початком зустрічі очільників оборонних відомств НАТО в Брюсселі 17 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми доставили нашу першу партіюF-16. Зараз вони знаходяться в українському повітряному просторі. І ми завжди говорили, що Україна має дотримуватися міжнародного права. А міжнародне право не містить жодних обмежень щодо відстані. Міжнародне право не зупиняється на кордоні чи за 100 км від кордону. Тому ми дозволяємо Україні використовувати F-16 для самооборони. Це може знадобитися для перехоплення ракет або для ударів, наприклад, по аеродромах Росії. Отже, військові цілі. І це також дозволено робити на території Росії або в російському повітряному просторі", - підкреслив Брекельманс.

Він також зазначив, що питання щодо підтримки України є ключовими.

“Я думаю, що підтримка України є ключовим пріоритетом у ці дні. Я був у Харкові та Києві десять днів тому, і ситуація як на лінії фронту, так і у великих містах, таких як Харків, дуже тривожна. Тому я думаю, що нам потрібно активізувати наші зусилля. По-друге, нам треба говорити про зміцнення нашої оборони та стримування, тому що російська загроза лише зростає, і не лише у короткостроковій, але й у довгостроковій перспективі”, - сказав міністр оборони Нідерландів.

Як повідомлялося, Нідерланди зарезервували загалом €10,4 млрд для надання військової допомоги Україні, з них невитраченими залишаються понад €6 млрд.

Теги по теме
Украина Россия Нидерланды
Источник материала
loader
loader