Навіщо у зошитах додають поля: про це знають одиниці
Навіщо у зошитах додають поля: про це знають одиниці

Навіщо у зошитах додають поля: про це знають одиниці

Можливо, ви колись замислювалися над тим, навіщо в зошитах потрібні поля? Адже без них можна було б вмістити набагато більше тексту, і паперу вистачало б надовше. Втім, у них є своя функція, і Поради 24 розібралися, яка ж саме.

Навіщо у зошитах додають поля?

Історія полів у книгах та записниках тягнеться у давнину. Існують версії щодо того, що поля додавали через те, що папір раніше був надзвичайно дорогим матеріалом, а книги – справжньою розкішшю. І здавалося б – через це папір мали б використовувати тільки економніше, заповнюючи кожен можливий сантиметр, але ні.

Перші книги були рукописними, і додавання полів на краї дозволяло зберегти зміст книги, навіть якщо відбулася невелика пожежа. Першими згорають саме поля, тож вони допомагали захистити текст від багатьох пошкоджень.

Окрім того, поля надзвичайно корисні для орієнтування у тексті та залишання поміток. Дуже часто їх робили у церковних книгах – там залишали вказівки до тексту, дати тощо. Згодом ця традиція перейшла й у світські книги.

Поля в зошиті
Поля в зошитах дуже важливі / Фото Pexels

Але все це – про книги. Чому ж тоді поля залишають у зошитах? Що ж, тут також є два пояснення, які не заперечують один одного. Спершу поля були потрібні для того, аби стати своєрідною "обороною" від гризунів. Раніше вони були дуже серйозною проблемою та могли поласувати зошитами й записниками, а так вдавалося врятувати від них текст.

Та й від загального зносу зошита поля також непогано захищають. Але у шкільних зошитах поля потрібні ще й для вчителів – саме на них вони можуть ставити оцінки, писати зауваження чи виправляти помилки.

Источник материала
loader