На Прикарпатті викрили адміністраторку Telegram-каналу для ухилянтів
На Прикарпатті викрили адміністраторку Telegram-каналу для ухилянтів

На Прикарпатті викрили адміністраторку Telegram-каналу для ухилянтів

На Прикарпатті викрили адміністраторку Telegram-каналу для ухилянтів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«Служба безпеки викрила мешканку Верховинського району Прикарпаття, яка адмініструвала Telegram-канал для ухилянтів. Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України)», - зазначають в управлінні СБУ.

За їхньою інформацією, викритий ресурс повідомляв про заходи, які проводять працівники районного центру комплектування та соціальної підтримки.

Адміністраторка каналу публікувала місцеперебування співробітників ТЦК та актуальні локації вручення військовозобов’язаним повісток.

Під час оперативних заходів співробітники СБУ встановили особу адміністратора ресурсу. Нею виявилась 22-річна місцева мешканка.

"За даними досудового розслідування, в Telegram на неї вийшов анонімний користувач, який створив цей канал. Він запропонував жінці адмініструвати ресурс та надав їй права на нього", - додають в управлінні СБУ.

Зазначається, що текстові та фотоповідомлення, які публікувала адміністраторка та інші дописувачі каналу, дозволяли ухилянтам уникати військового обов’язку.

Під час обшуку за місцем проживання жінки співробітники СБУ вилучили телефон, через який вона керувала каналом.

Підозрюваній загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляло агентство, у Харкові затримали агента ФСБ, який коригував удари російських ракет та дронів.

Фото ілюстраційне

Теги по теме
СБУ
Источник материала
loader
loader