Майбутні супутники Starlink будуть настільки великими, що запускатимуть їх лише на Starship
Майбутні супутники Starlink будуть настільки великими, що запускатимуть їх лише на Starship

Майбутні супутники Starlink будуть настільки великими, що запускатимуть їх лише на Starship

Деталі

Маск процитував твіт, у якому йшлося про те, що SpaceX інформує Федеральну комісію зі зв'язку про "значущі оновлення" нового класу супутників. Глава компанії додав власний коментар, підкресливши розмір майбутнього флоту, пише Futurism.

Супутники наступного покоління Starlink, які настільки великі, що тільки Starship може їх запустити, дозволять в 10 разів збільшити пропускну здатність і, завдяки зменшенню висоти, зменшити затримку,
– написав Маск.

Це вже не перший і не другий раз, коли мільярдер говорить про запуски Starlink за допомогою Starship, а не Falcon 9, як це роблять сьогодні. Але цього разу плани виглядають дещо конкретнішими, оскільки видання Ars Technica опублікувало запит компанії Маска до FCC. У ньому компанія просить про зниження висоти орбіти Starlink до менш ніж 300 миль над поверхнею Землі (482 кілометри), а також, якщо Федеральна авіаційна адміністрація також схвалить це рішення, про можливість запускати супутники на кораблі Starship із заводу компанії в Бока-Чіка, штат Техас.

У заявці не вказані розміри нової моделі супутників, а також не сказано багато про Starship, окрім зміни кута запуску. Однак 14 жовтня з'явився новий твіт від Майкла Ніколса, віцепрезидента Starlink з інжинірингу, у якому він заявив: "Супутник наступного покоління буде запущений на Starship і забезпечить гігабітний зв'язок в будь-якій точці світу. Сьогодні ми стали на крок ближче до цієї реальності завдяки дивовижному п'ятому польоту". Ніколс мав на увазі випробування Starship 13 жовтня, коли SpaceX успішно впіймала ракету в польоті.

Чи матиме нове покоління супутників кращий зв'язок, ще належить з'ясувати. У лютому минулого року компанія Ілона Маска запустила те, що тоді вважалося наступним поколінням Starlink, але згодом аналіз показав, що, хоча вони й у 4 рази більші за своїх попередників, насправді їхній сигнал був слабшим, ніж у попередньої версії.

Теги по теме
Космос SpaceX Техно
Источник материала
loader
loader