iPhone 16 Pro проти Xiaomi 14 Pro: що краще та чому
iPhone 16 Pro проти Xiaomi 14 Pro: що краще та чому

iPhone 16 Pro проти Xiaomi 14 Pro: що краще та чому

Вибір між флагманськими смартфонами часто зводиться до тонких відмінностей у функціях, продуктивності та дизайні, які суттєво впливають на досвід користувача. 

У цьому порівнянні ми розглянемо два найновіші смартфони високого класу: iPhone 16 Pro від Apple і 14 Pro від Xiaomi. Ми розглянемо їхній дизайн, дисплей, медіа, програмне забезпечення, продуктивність, батарею та камери та побачимо, який телефон забезпечує кращий загальний досвід.

ОГЛЯД СПЕЦИФІКАЦІЙ

КатегоріяiPhone 16 ProXiaomi 14 ProНайкращі характеристики
Дизайн– Скло спереду та ззаду (скло виробництва Corning) – Титанова рама – IP68 захист від води та пилу (6 м)– Скло спереду та ззаду – Алюмінієва/титанова рамка – IP68 захист від води та пилу (1,5 м)iPhone 16 Pro
Дисплей– 6,3-дюймовий LTPO Super Retina XDR OLED – 120 Гц, HDR10, Dolby Vision – 2000 ніт (HBM)– 6,73-дюймовий LTPO AMOLED- 120 Гц, Dolby Vision, HDR10+- 3000 ніт (пікова) Xiaomi 14 Pro 
(більший, яскравіший екран)
Продуктивність– Apple A18 Pro (3 нм) – шестиядерний ЦП (2 × 4,04 ГГц + 4 × 2, X ГГц)– Snapdragon 8 Gen 3 (4 нм) – восьмиядерний ЦП (1 × 3,3 ГГц Cortex-X4 і 3 × 3,2 ГГц) iPhone 16 Pro 
(покращений чіпсет)
Акумулятор– 3582 мАг – 25 Вт бездротова зарядка (MagSafe) – 15 Вт бездротова (Qi2) – 4,5 Вт реверсивна дротова– 4880 мАг – 120 Вт дротовий, 100% за 18 хв – 50 Вт бездротовий, 100% за 40 хв – 10 Вт зворотний бездротовий Xiaomi 14 Pro 
(більший акумулятор, швидша зарядка)
Камера (основна)– Потрійний: 48 МП (широкий) 12 МП (перископічний телефото, 5-кратне оптичне збільшення) 48 МП (надширокий) сканер TOF 3D LiDAR– Потрійний: 50 МП (ширококутний) 50 МП (телефото, 3,2-кратне оптичне збільшення) 50 МП (надширококутний) Об’єктив Leica iPhone 16 Pro 
(кращий телефото зум)
Камера (селфі)– 12 МП (ширококутний) із датчиком глибини SL 3D– 32 МП (ширококутний) Xiaomi 14 Pro 
(вища роздільна здатність)
Швидкість зарядки– 25 Вт MagSafe, 15 Вт бездротовий, 4,5 Вт реверсивний дротовий– 120 Вт дротовий, 50 Вт бездротовий, 10 Вт зворотний бездротовий Xiaomi 14 Pro 
(швидша зарядка)

Дизайн

особливості:

IPhone 16 Pro має преміальну конструкцію зі скляною передньою та задньою панелями, захищеними склом виробництва Corning, укритим титановою рамкою Grade 5. Він також має рейтинг захисту від води та пилу IP68, що дозволяє йому витримувати занурення у воду на глибину до 6 метрів на 30 хвилин. Пристрій доступний у конфігураціях з декількома SIM-картами, включаючи налаштування подвійної eSIM-карти в США та модель з подвійною SIM-картою Nano-SIM у Китаї.

З іншого боку, Xiaomi 14 Pro пропонує аналогічний дизайн преміум-класу зі скляною передньою та задньою панелями, оточеними алюмінієвою або титановою рамкою. Він також має рейтинг IP68, хоча він водостійкий лише на глибині до 1,5 метрів протягом 30 хвилин, що робить його дещо менш міцним у екстремальних умовах порівняно з iPhone.

Подібності:
обидва телефони виготовлені з преміальних матеріалів, таких як скло та титан, що забезпечує міцну, але елегантну конструкцію. Вони мають клас IP68, тобто обидва пристрої забезпечують надійний захист від води та пилу. Жоден телефон не має 3,5-міліметрового роз’єму для навушників, функції, яка стала рідкістю для сучасних флагманських телефонів.

Відмінності:
найсуттєвіша відмінність полягає у глибині водонепроникності, причому iPhone 16 Pro здатний витримати більші занурення. Крім того, в iPhone використовується фірмове скло Apple Ceramic Shield, яке відоме своєю довговічністю. Тим часом Xiaomi використовує своє спеціальне скло Longjing Glass, яке може запропонувати аналогічний захист, але не має такої ж впізнаваності бренду.

Переваги:
​​iPhone 16 Pro має явну перевагу щодо водонепроникності та використання скла, виготовленого Corning, для виготовлення. Xiaomi 14 Pro з його більш доступним титановим варіантом пропонує гнучкість матеріалів, що може сподобатися різним уподобанням користувачів.

Що краще?
Для тих, хто надає перевагу довговічності, iPhone 16 Pro лідирує завдяки більшій водостійкості та міцнішому захисному склу. Однак гнучкі варіанти дизайну Xiaomi можуть бути привабливими для тих, хто бажає вибору в преміальному досвіді.

Дисплей, медіа та програмне забезпечення

особливості:

iPhone 16 Pro оснащений 6,3-дюймовим LTPO Super Retina XDR OLED-дисплеєм. Він підтримує HDR10, Dolby Vision і частоту оновлення 120 Гц, а рівень яскравості досягає 2000 ніт для видимості на вулиці. Екран захищено новим керамічним захисним склом (покоління 2024) і пропонує функцію постійного відображення. iOS 18 від Apple працює над телефоном, пропонуючи вдосконалену, безпечну та ексклюзивну програмну екосистему.

Xiaomi 14 Pro має більший 6,73-дюймовий LTPO AMOLED-дисплей, який також підтримує Dolby Vision, HDR10+ і частоту оновлення 120 Гц. Xiaomi випереджає Apple за яскравістю, а максимальні рівні досягають вражаючих 3000 ніт. Дисплей захищений склом Longjing Glass від Xiaomi. Телефон працює на базі Android 14 із новою ОС HyperOS від Xiaomi , поєднуючи налаштування з продуктивністю та пропонуючи користувачам програмне забезпечення з відкритим кодом.

Подібності:
обидва пристрої забезпечують AMOLED-дисплеї найвищого рівня з частотою оновлення 120 Гц, Dolby Vision і високими рівнями яскравості. Вони також мають постійно увімкнені дисплеї та підтримують широку кольорову гаму для покращеного споживання медіа.

Відмінності:
Xiaomi 14 Pro має трохи більший дисплей, вищу роздільну здатність (1440 x 3200 пікселів порівняно з 1206×2622 пікселів у iPhone) і значно яскравіший екран з максимальною яскравістю 3000 ніт. Дисплей iPhone, хоч і менший, забезпечує більш компактний і витончений перегляд. Що стосується програмного забезпечення, різниця полягає в екосистемах: iOS 18 від Apple пропонує більше безпеки та оптимізації, тоді як HyperOS від Xiaomi надає більше свободи в налаштуванні.

Переваги:
​​Xiaomi 14 Pro має невелику перевагув медіа-програмі та видимості на вулиціОднак, якщо плавність програмного забезпечення, безпека та оптимізація додатків є пріоритетними, iPhone 16 Pro залишається кращим варіантом із безперебійною роботою з iOS.

Що краще?
Для любителів медіа та тих, хто цінує яскравий, захоплюючий дисплей, Xiaomi 14 Pro виграє цей раунд. Однак для користувачів, які глибоко інвестували в екосистему Apple і віддають перевагу більш оптимізованому програмному забезпеченню, iPhone 16 Pro може стати кращим вибором.

Продуктивність і акумулятор

Особливості:

IPhone 16 Pro працює на базі чіпа Apple A18 Pro (3 нм), з шестиядерним процесором і спеціальним 6-ядерним графічним процесором Apple. У поєднанні з 8 ГБ оперативної пам’яті він забезпечує найвищу продуктивність для ігор, багатозадачності та вимогливих програм. Ємність батареї становить 3582 мАг, з дротовою швидкою зарядкою PD2.0 і бездротовою зарядкою MagSafe потужністю до 25 Вт.

У Xiaomi 14 Pro використовується процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 (4 нм), який має восьмиядерний процесор і графічний процесор Adreno 750. Він доступний із до 16 ГБ оперативної пам’яті, що робить його потужним для багатозадачності та ігор. Його акумулятор ємністю 4880 мАг підтримує надшвидку дротову зарядку потужністю 120 Вт, яка обіцяє повну зарядку лише за 18 хвилин, і бездротову зарядку потужністю 50 Вт.

Подібності:
обидва пристрої оснащені передовими процесорами, що забезпечує безперебійну продуктивність у повсякденних завданнях і сценаріях з високим попитом. Жоден телефон не підтримує розширення пам’яті, хоча вони пропонують значні варіанти внутрішньої пам’яті.

Відмінності:
Xiaomi 14 Pro поставляється зі значно більшою батареєю та набагато швидшою зарядкою. Швидкість дротової зарядки 120 Вт є однією з найшвидших у галузі, тоді як iPhone 16 Pro, хоча й пропонує хороші варіанти зарядки, відстає за швидкістю заряджання та розміром акумулятора.

Переваги:
​​якщо вам потрібен телефон із видатним часом автономної роботи та можливістю швидкої зарядки, Xiaomi 14 Pro — кращий варіант. Однак чіп Apple A18 Pro залишається одним із найефективніших і найпотужніших процесорів на ринку, що може означати кращу довгострокову продуктивність для користувачів iPhone.

Що краще? Xiaomi 14 Pro вирізняється
високою потужністю та керуванням акумулятором . Однак iPhone 16 Pro все ще може сподобатися тим, хто цінує ефективність і довгострокову надійність чіпів Apple.

Фотоапарати

особливості:

IPhone 16 Pro оснащений трьома камерами, що включають 48-мегапіксельний головний ширококутний датчик, 12-мегапіксельний перископічний телеоб’єктив із 5-кратним оптичним зумом і 48-мегапіксельний ультраширокий об’єктив. Він також має сканер TOF 3D LiDAR для визначення глибини. Можливості відео виняткові, із записом 4K зі швидкістю до 120 кадрів в секунду, Dolby Vision і просторовим 3D-відео.

Xiaomi 14 Pro також може похвалитися системою з трьох камер, включаючи ширококутний об’єктив на 50 МП із змінною діафрагмою, телеоб’єктив на 50 МП із 3,2-кратним оптичним зумом і надширококутний датчик на 50 МП. Він оснащений оптикою Leica та розширеними параметрами запису відео, включаючи 8K зі швидкістю 24 кадри в секунду, 4K зі швидкістю до 60 кадрів в секунду та гіроскоп EIS.

Подібності:
обидва телефони пропонують системи з трьома камерами з ширококутним, телефото та ультрашироким об’єктивами. Вони також підтримують передові технології запису відео, такі як Dolby Vision і високу частоту кадрів.

Відмінності:
iPhone 16 Pro оснащено вдосконаленим датчиком LiDAR для глибинного та просторового запису відео, тоді як 14 Pro від Xiaomi пропонує унікальну змінну діафрагму на головному об’єктиві для кращого контролю над експозицією. Xiaomi також підтримує запис відео 8K, чого зараз немає в Apple.

Переваги:
​​для фотозйомки Xiaomi 14 Pro пропонує більше контролю завдяки змінній діафрагмі та передовій оптиці Leica, тоді як iPhone 16 Pro перевершує зондування глибини та відеозапис, зокрема завдяки функції 3D-просторового відео.

Що краще?
Якщо фотографія є вашим пріоритетом, Xiaomi 14 Pro пропонує більше гнучкості та налаштувань. Для відеооператорів і тих, хто інвестує в екосистему Apple, iPhone 16 Pro краще підійде.

Источник материала
loader
loader