Яку консервацію слід не забути зробити у жовтні: рецепти закруток на зиму
Яку консервацію слід не забути зробити у жовтні: рецепти закруток на зиму

Яку консервацію слід не забути зробити у жовтні: рецепти закруток на зиму

Останні врожаї овочів та фруктів дають можливість зробити смачні закрутки, які будуть тішити своїм смаком у холодні місяці, повідомляє Смачно 24. Закрутки на зиму допомагають урізноманітнити раціон та зберегти улюблені продукти на зиму.

Квашена капуста

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 10 кілограмів тонко нашаткованої білокачанної капусти;
– 1 кілограм моркви;
– 1 склянка кам'яної солі (для консервації).

Приготування:

  1. Моркву почистіть і натріть на крупній тертці, додайте до капусти. Помістіть овочі у велику миску, додайте сіль і за бажанням 2 чайні ложки кмину і 2 – 3 яблука (очищені, нарізані четвертинками без кісточок).
  2. Інгредієнти змішайте і дуже ретельно вимісіть, щоб капуста пустила сік.
  3. Повторіть вимішування ще двічі, через пів години й через годину.
  4. Помістіть її в поліетиленовий пакет і поставте під прес.
  5. Щотижня вимішуйте вузьким кінцем дерев'яної ложки, щоб випустити гази, що накопичилися в процесі бродіння.
  6. Протягом всього процесу квашення всю капусту необхідно покривати соляним розсолом.
  7. Розкладіть квашену капусту в банки та повністю залийте рідиною.
  8. Залиште в банках приблизно 2 – 3 сантиметри вільного простору, тому що бродіння буде продовжуватися, а накопичувальний газ буде піднімати сік вгору, що може спричинити витікання кришки.
  9. Поставте в підвал або комору.

Пюре з гарбуза на зиму

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 600 грамів гарбуза (після очищення від шкірки та насіння);
– 1 столова ложка солі;
– 1 склянка води.

Приготування:

  1. Гарбуз наріжте кубиками і висипте в каструлю.
  2. Залийте водою і варіть до м'якості гарбуза.
  3. Потім посоліть, перемішайте і закип'ятіть.
  4. Гарячий гарбуз розкладіть по стерилізованих банках і швидко закрутіть кришками.
  5. Поставте банки догори дном, щоб вони охололи, а потім зберігайте їх у прохолодному та провітрюваному місці.
  6. Для більш тривалого періоду, наприклад, взимку, банки потрібно пастеризувати ще 15 хвилин.

Компот з яблук

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 кілограми кислих яблук;
– 500 грамів цукру;
– 2 літри води;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 100 грамів гвоздики або 2 шматочки кориці.

Приготування:

  1. Яблука помийте, тонко почистіть від шкірки, видаліть серцевину.
  2. Після зняття шкірки відразу занурте їх у воду з лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  3. Закип'ятіть воду з цукром і гвоздикою.
  4. Фрукти розкладіть по стерилізованих банках і залийте гарячим сиропом.
  5. Пастеризуйте приблизно 20 хвилин.

Це така смакота: як приготувати смачний осінній суп.

Источник материала
loader
loader