Фінську компанію підозрюють в експорті підсанкційних товарів до Росії
Фінську компанію підозрюють в експорті підсанкційних товарів до Росії

Фінську компанію підозрюють в експорті підсанкційних товарів до Росії

Фінська митниця розслідує справу, в якій компанію з регіону Східної Фінляндії підозрюють у контрабанді електроніки, що підпадає під санкції, до Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Згідно з попереднім розслідуванням митниці, компанія, що займається складським зберіганням у Східній Фінляндії, доставила до Росії значну кількість товарів, що підлягають санкціям, у період з березня по грудень 2022 року.

Товари, що прибули до Фінляндіїлітаками, намагалися вивезти через проміжний склад компанії у Східній Фінляндії автомобільним транспортом до Росії.

Вартість товарів становила близько 700 тисяч євро.

Товари прибули до аеропорту Гельсінкі-Вантаа, після чого їх перевезли до складу компанії у Віролахті.

Компанія намагалася вивезти товари зі свого складу до Росії автомобільним транспортом через Ваалімаа.

«Ми провели понад сто перевірок товарів в експорті, здійсненому підозрюваною компанією. Цей експорт включав електроніку, що підлягає санкціям, таку як дрони, процесори, смартфони, комп'ютери та ехолоти», – повідомила керівниця розслідування Санна Купарінен.

Справу розслідують як тяжкий злочин у сфері регулювання.

Попереднє розслідування виявило, що товари переважно купувалися в американських інтернет-магазинах, а отримувачем у Росії була російська пошта.

Під час попереднього розслідування було допитано сім підозрюваних. Вони працюють у міжнародній експедиторській компанії на керівних та експедиторських посадах.

Як повідомляв Укрінформ, у Фінляндії двох російських студентів, підозрюваних у порушенні санкційного законодавства, звільнили з-під попереднього арешту.

Фото: Mikko Savolainen / Yle

Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader