Держдума РФ схвалила у першому читанні законопроєкт про заборону «пропаганди чайлдфрі»
Держдума РФ схвалила у першому читанні законопроєкт про заборону «пропаганди чайлдфрі»

Держдума РФ схвалила у першому читанні законопроєкт про заборону «пропаганди чайлдфрі»

У Росії Державна дума у першому читанні схвалила законопроєкт про заборону «пропаганди чайлдфрі», тобто «відмови від дітонародження».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона.

Зазначається, що за ухвалення законопроєкту проголосували 388 депутатів.

Наприкінці вересня у базі даних Держдуми було опубліковано два законопроєкти про поправки в статтю про «пропаганду ЛГБТ». У текст цієї статті пропонується додати фразу щодо «пропаганди відмови від дітонародження». Зокрема, для громадян передбачені штрафи від 50 до 400 тисяч рублів, для юридичних осіб - до 5 мільйонів рублів ($51,5 тис).

Напередодні внесення законопроєктуанонсував речник Держдуми В'ячеслав Володін. Він обґрунтував необхідність поправок тим, що у соціальних мережах, на його думку, є «неповага до материнства та батьківства» та «агресія до вагітних жінок та дітей, а також членів багатодітних сімей».

Крім того, автори законопроєкту запропонували внести поправки до кількох федеральних законів: «Про інформацію, інформаційні технології та про захист інформації»; «Про засоби масової інформації»; «Про основні гарантії прав дитини»; «Про рекламу»; «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку»; «Про державну підтримку кінематографії».

Сама ідеологія чайлдфрі, на думку російської влади, має «екстремістську спрямованість». У посібнику з нового предмета «Основи російської державності» концепція життя без дітей названа «культом смерті».

Як повідомлялось, наприкінці вересня російська Держдума ухвалила одразу у другому та третьому читаннях законопроєкт, що дозволяє укладати контракти про проходження військової служби з обвинуваченими на етапі судового провадження.

Теги по теме
Дети
Источник материала
loader
loader