БЕБ і кіберполіція викрили мережу з продажу підробленої техніки відомого бренду
БЕБ і кіберполіція викрили мережу з продажу підробленої техніки відомого бренду

БЕБ і кіберполіція викрили мережу з продажу підробленої техніки відомого бренду

Бюро економічної безпеки України разом з оперативниками кіберполіції викрили групу осіб, що незаконно використовували товарні знаки, які належать міжнародній компанії.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Слідством встановлено, що згадані особи завозили копії гаджетів із Китаю. Підробки рекламували та продавали на вебсайтах, Instagram-сторінці та telegram-каналах. Покупцям пропонували широкий асортимент техніки: зарядні пристрої, навушники, смартгодинники тощо. Брендовану продукцію надсилали поштою по всій території України", - йдеться у повідомленні.

Спеціалісти компанії-правовласниці дослідили зразки контрафактних товарів та встановили, що вони мають низьку якість, а маркування та пакування не відповідають стандартам якості. Крім того, продукція виготовлена та брендована без дозволу правовласника торгової марки. Таким чином компанія зазнала матеріальної шкоди в розмірі орієнтовно 25 млн грн.

Детективи БЕБ спільно зі співробітниками Департаменту Кіберполіції та Департаменту детективів зі стратегічного захисту економіки БЕБ провели обшуки в Житомирській та Хмельницькій областях та вилучили понад 4 тис. одиниць контрафактної/фальсифікованої продукції.

У пресслужбі зазначають, що наразі досудове розслідування за ч. 3 ст. 177 (порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок тощо) та ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України триває. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

Як повідомлялось, нещодавно БЕБ на Одещині викрило компанію-експортера, що умисно ухилилася від сплати податків в особливо великих розмірах.

Фото: БЕБ

Источник материала
loader