Ансамбль Вірського розпочав гастрольний тур Тайванем
Ансамбль Вірського розпочав гастрольний тур Тайванем

Ансамбль Вірського розпочав гастрольний тур Тайванем

Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені Павла Вірського виступив з концертами у Тайбеї в межах тайванського гастрольного туру.

Про це повідомляє Міжнародне радіо Тайваню, передає Укрінформ.

Зазначається, що на черзі ще шість концертів колективу – у Мяолі, Тайчжуні, Тайнані та Ґаосюні.

Програма тайванського туру складається з 13 різножанрових номерів, які демонструють усю палітру репертуару колективу, від запальних танців «Гопак», «Повзунець», «Запорожці» до ліричних «Вишиванка» та «Подоляночка».

Ансамбль приїхав у складі 51 особи із реквізитом, зокрема списами запорізьких козаків та карпатськими трембітами.

Ансамбль Вірського розпочав гастрольний тур Тайванем - Фото 1

Для українського ансамблю візит у Тайвань проходить вперше, хоча підготовка до нього розпочалася ще понад рік тому. За словами артистів, ініціаторами гастролей у Тайвані стала японська концертна асоціація Min-On, на запрошення якої колектив відвідав Японію з 44-ма концертами минулого року. Організатором тайванського туру ансамблю став культурно-освітній фонд японської організації Soka Gakkai.

«Артисти відчули захоплення тайванської публіки багатством української культури, нестримною енергією та бездоганною технікою народного танцю попри новизну естетики, яка для багатьох глядачів досі була невідома», - йдеться у повідомленні.

Ансамбль Вірського розпочав гастрольний тур Тайванем - Фото 2

Балетмейстерка ансамблю, народна артистка України Галина Вантух, також розповіла про гостинність та щиру підтримку тайванської сторони. Для артистів було влаштовано дружні прийоми в Міністерстві культури та Міністерстві закордонних справ Тайваню.

Тайбейські концерти також відвідали українці, які проживають у Тайвані, зокрема волонтери благодійної організації Taiwan Stands With Ukraine.

Як повідомляв Укрінформ, торік Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені Павла Вірського витупив з концертом у швейцарському місті Аарау, який відвідали швейцарці, іноземні дипломати й українці. 

Фото: Мар’яна Савченко

Источник материала
loader
loader