«1+1 Україна» запускає проєкт «Аргумент кіно» із ведучим Єгором Гордєєвим
«1+1 Україна» запускає проєкт «Аргумент кіно» із ведучим Єгором Гордєєвим

«1+1 Україна» запускає проєкт «Аргумент кіно» із ведучим Єгором Гордєєвим

Щосуботи з 26 жовтня проєкт демонструватиме як класичні українські стрічки, так і сучасні фільми, що здобули міжнародне визнання.

26 жовтня о 23:00 на телеканалі «1+1 Україна» стартує проєкт «Аргумент кіно», присвячений національному кінематографу. Програма в оновленому форматі демонструватиме як класичні українські стрічки, так і сучасні фільми, що здобули міжнародне визнання та популярність. Про це повідомила пресслужба мовника. 

Перед показом стрічки ведучий Єгор Гордєєв розмовлятиме з культурними діячами, акторами, режисерами, продюсерами та кінокритиками, аби допомогтиа глядачам глибше зануритися в контекст кожного фільму та краще зрозуміти його культурне й історичне значення.

Перший випуск оновленого «Аргументу кіно» буде присвячений культовій стрічці «Тіні забутих предків» режисера Сергія Параджанова. Гостем студії стане кінокритик та режисер Андрій Алфьоров. 

«1+1 Україна» запускає проєкт «Аргумент кіно» із ведучим Єгором Гордєєвим - Фото 1

Андрій Алфьоров та Єгор Гордєєв/«1+1 Україна»

«Ми починаємо з культової класики українського кіно — "Тіні забутих предків". Я був приємно вражений, що багато людей знають українську класику, багато з цих фільмів відомі за кордоном. Ми хочемо "ламповими" розмовами, простими і складними одночасно, спонукати глядача передивитися кінокласику, але через призму сучасного контексту. Бо якщо ми не будемо відрефлексовувати, то класика так і залишиться на полицях. І ми йдемо далі, ми створюємо нове кіно, відтворюємо реальність, знаходимо сили», — вважає Єгор Гордєєв.  

Глядачі також побачать такі стрічки як «Памфір», «20 днів в Маріуполі», «Мої думки тихі», «Колір граната», «Яремчук: Незрівнянний світ краси», «Лісова пісня. Мавка», «Озброєні піснею».

«Аргумент кіно» започаткував кінознавець Володимир Войтенко у 1999 році на телеканалі «1+1». Спершу програма виходила раз на два тижні, а з 2002 року стала щотижневою. У 2016 році акцент програми було зроблено на актуальні події, кінопрокат і новини. Войтенко разом із людьми, які визначають сучасний український кінематографічний вектор розвитку, обговорювали кіноподії.

Фото: «1+1 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Кино украинское кино
Источник материала
loader
loader